Skip to content
Olt Știri locale

Olt: 15 angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, confirmaţi cu Covid-19

ziarpiatraneamt.ro

Cincisprezece angajaţi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt au fost confirmaţi cu Covid-19, aceştia fiind internaţi la Spitalul Judeţean Slatina, având o stare generală bună, informează news.ro.

Prefectura Olt a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că pe data de 21 mai, a fost convocată o şedinţă de lucru a Grupului de Coordonare pentru Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pentru a stabili împrejurările şi măsurile urgente dispuse în cazul focarului de infecţie Covid-19 la nivelul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt.

“În data 18 mai, a fost confirmat primul caz pozitiv cu infecţia Covid-19 în rândul angajaţilor de la Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt. În momentul confirmării probei, Direcţia de Sănătate Publică Olt a procedat la testarea a 50 de angajaţi. Din cele 30 de probe lucrate, 12 angajaţi au fost confirmaţi pozitiv cu infecţia Covid-19 în data de 20 mai, iar astăzi au fost lucrate şi celelalte 20 de probe, cu rezultat pozitiv pentru două persoane”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că în cadrul şedinţei Grupului de Coordonare pentru Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase autorităţile au stabilit testarea tuturor angajaţilor din cadrul S.J.A; izolarea la domiciliu a tuturor contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate; identificarea tuturor contacţilor direcţi din rândul pacienţilor asupra cărora s-au efectuat intervenţii din partea medicilor/asistenţilor S.J.A. confirmaţi pozitiv.

Prefectura Olt a precizat că toţi angajaţii confirmaţi pozitiv au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina sub supraveghere medicală şi tratament, cu stare generală bună.

De asemenea, prefectul judeţului Olt, Florin Constantin Homorean, a solicitat Ministerului Sănătăţii efectuarea de către Corpul de Control a unei verificări asupra modului de gestionare a activităţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, în contextul epidemiei generate de noul coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *