Skip to content
Olt Știri locale

Olt: 45 de cazuri de infectare cu noul coronavirus la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Spineni

Inquam Photos/Dan-George Porcuțan

Prefectura Olt a anunţat, marţi seară, că la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Spineni s-au înregistrat 45 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, unitatea fiind carantinată pentru 14 zile. 70 de probe recoltate atât de la beneficiari cât şi de la personal sunt încă în lucru.

În data de 14.09.2020, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Spineni din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt s-a înregistrat primul caz confirmat Covid-19. Acesta este un beneficiar care a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pe data de 13.09.2020, secţia COVID, pentru simptomatologie specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2”, a transmis, marţi seară Prefectura Olt.

Sursa citată a precizat că Direcţia de Sănătate Publică Olt a declanşat ancheta epidemiologică, fiind identificaţi contacţii direcţi şi testat întreg personalul angajat aflat în serviciu (31 persoane) şi toţi beneficiarii (71).

”În data de 15.09.2020, a fost testat şi restul personalului angajat aflat la domiciliu (în afara turei), în număr de 38. Din numărul de teste prelucrate (70), rezultatele sunt: 44 pozitive (43 beneficiari şi 1 asistent medical) şi 26 negative (beneficiari). 70 de probe sunt în lucru”, a mai transmis Prefectura Olt.

Direcţia de Sănătate Publică Olt a stabilit carantinarea centrului pentru o perioada de 14 zile, începând cu data de 15.09.2020, ora 15:00, izolarea la locul de muncă a celor 34 de salariaţi prezenţi în centru la declanşarea anchetei epidemiologice şi internarea tuturor cazurilor pozitive în cele 2 unităţi sanitare de profil (Secţie Covid-19 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spital suport COVID-19: Spitalul Municipal Caracal).

De asemenea, s-a decis restrângerea activităţii într-un pavilion (pacienţii şi personal cu rezultat negativ). Spaţiile rămase libere vor fi decontaminate (dezinfecţie cu o firmă specializată), în data de 16.09.2020, urmată de mutarea activităţii în spaţiul decontaminat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *