Skip to content
Olt Știri locale

Olt: Focar de coronavirus la Complexul pentru Persoane Adulte din Slatina

Inquam Photos/George Călin
" "

29 de beneficiari de la Complexul de Servicii pentru Persoane Adulte Slatina au fost testaţi pozitiv, vineri, pentru infecţia cu SARS-CoV-2, după ce în ziua precedentă a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus a 27 de angajaţi ai aceluiaşi centru, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt. Vineri, în spitalele din judeţ sunt internaţi 133 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 21 sunt trataţi în secţiile ATI.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt, Rădiţa Piroşca, a precizat vineri, pentru Agerpres, că beneficiarii pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus nu prezintă simptome specifice COVID-19 şi sunt în prezent evaluaţi de către un medic infecţionist de la spitalul Judeţean de Urgenţă SJU Slatina.

" "
" "

Piroşca a mai precizat că mai sunt în lucru teste ale beneficiarilor centrului, ceea ce înseamnă că numărul persoanelor confirmate cu COVID-19 ar putea creşte. Printre cele 74 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 raportate vineri se numără atât cei 29 de asistaţi ai Complexului pentru Persoane Adulte Slatina, cât şi patru angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, doi angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, un angajat al Spitalului Municipal Caracal şi doi elevi.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *