Skip to content
Olt Știri locale

Olt: Focar de coronavirus la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

Inquam Photos/Dan-George Porcuțan

Cinci centre din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt au salariaţi sau beneficiari infectaţi cu SARS-CoV-2, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Cele cinci centre din cadrul DGASPC Olt în care sunt cazuri confirmate de COVID-19 sunt: Complexul de Servicii Persoane Adulte Slatina, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Cezieni, Centrul de Abilitare şi Reabilitare Drăgăneşti-Olt, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Şopârliţa şi Centrul de Abilitare şi Reabilitare Caracal.

La focarele din centrele din Slatina şi Cezieni, numărul total al angajaţilor şi beneficiarilor testaţi pozitiv pentru COVID-19 este de aproape 180 de persoane. În judeţul Olt, de la începutul pandemiei au fost confirmate 2858 cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care miercuri au fost raportate 45 de cazuri.

Printre persoanele testate pozitiv în ultimele 24 de ore sunt şi patru elevi, câte unul de la şcoli din municipiul Slatina şi oraşul Balş şi doi de la şcoli din Caracal, un angajat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, un angajat al spitalului Judeţean de Urgenţă, un student la o facultate din Craiova.

În prezent sunt internate în spitale 147 de persoane cu COVID-19, dintre acestea 22 fiind în secţii ATI. Până miercuri au murit 94 de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *