Skip to content
Olt Știri locale

Olt: Focar de coronavirus la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică

Inquam Photos/Octav Ganea

Un focar de infectare cu SARS-CoV-2 a fost instituit la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, unde şapte angajaţi au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2 în ultimele 72 de ore, aceştia fiind în prezent în izolare, cu forme simptome uşoare, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Gabriela Gogiu.

Aceasta a precizat că primul dintre cele şapte cazuri de infectare cu noul coronavirus a fost înregistrat duminică, ulterior fiind confirmate alte şase cazuri. O anchetă epidemiologică este în desfăşurare la DSP Olt. „A fost un caz duminică, primul caz, şi astăzi au venit rezultate pozitive de la ceilalţi, în urma testării contacţilor de la locul de muncă. Ancheta epidemiologică este în derulare„, a spus Gogiu, potrivit Agerpres. La DSP Olt au mai fost cazuri de infectare cu noul coronavirus şi în lunile precedente, însă în număr mai mic.

În judeţul Olt au fost confirmate de la începutul pandemiei 3.841 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, marţi fiind raportate 68 de cazuri noi, cu transmitere comunitară. Printre cazurile noi se numără şi un angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi un angajat al Poliţiei Locale Slatina.

De la începutul pandemiei au decedat în judeţ 114 persoane cu COVID-19, ultimii doi pacienţi care au decedat fiind o femeie în vârstă de 51 de ani şi un bărbat de 71 de ani. Numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi în spitalele din judeţ a continuat să crească, astfel că marţi a ajuns la 208 persoane, dintre care 22 sunt în secţiile ATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *