Skip to content
Olt Știri locale

Olt: Locuri libere doar pentru vaccinarea cu Astra Zeneca. Peste 11.000 persoane pe listele de aşteptare

Twitter
" "

De câteva zile, sute de locuri sunt disponibile în Olt pentru programarea în platforma Ro-Vaccinare. Este vorba de un singur centru de vaccinare aflat în această situaţie, în alte 13 centre fiind liste, unele lungi, de aşteptare.

Persoanele care vor să se vaccineze cu vaccinul de la Astra Zeneca aveau la dispoziţie, luni, 5 aprilie 2021, peste 400 locuri libere pentru programare într-un centru de vaccinare din Olt. Este vorba de unul dintre centrele organizate în incinta fostului Colegiu „Carol I“ Slatina, unde sunt disponibile peste 400 locuri. Situaţia se înregistrează deja de câteva zile.

" "
" "

Tot în Slatina, şi tot în clădirea fostului colegiu, într-un centru în care se administrează vaccinul Pfizer, cea mai lungă listă de aşteptare are peste 2.100 persoane. Peste 1.800 persoane aşteaptă să fie programate la vaccinare şi la Corabia, tot pentru Pfizer, peste 1.500 sunt şi la un centru din Caracal în care se administrează de asemenea vaccinul de la Pfizer etc.

Mult mai puţine persoane se regăsesc pe listele de aşteptare pentru vaccinul Astra Zeneca, reacţia venind ca urmare a discuţiilor şi a stopării, pentru o perioadă, a vaccinării cu acest produs în mai multe ţări europene, inclusiv în România (unde pentru câteva zile s-a oprit vaccinarea cu dozele din lotul incrimat la nivel european).

Ceea ce într-adevăr am observat este o scădere a adresabilităţii persoanelor în centrele de vaccinare cu vaccin de la AstraZeneca şi cred că aici este foarte important să continuăm partea de comunicare (…). Important este, în final, ca fiecare om să aibă acces la suficiente informaţii astfel încât să decidă ceea ce doreşte să facă şi tipul de vaccin pe care îşi doreşte să îl folosească. Este important să înţelegem că cel mai bun vaccin pentru fiecare dintre noi este cel pe care îl avem la îndemână. Toate vaccinurile pe care astăzi le avem în România sunt vaccinuri care au fost autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului, vaccinuri care s-au dovedit a fi sigure”, a declarat, vineri, 2 aprilie 2021, la Giurgiu Valeriu Gheorghiţă  – preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, potrivit Agerpres.

În tot judeţul Olt, pe listele de aşteptare sunt peste 11.100 persoane care speră să fie programate curând pentru a fi vaccinate. Un nou site care foloseşte datele transmise oficial din centrele de vaccinare (centre-vaccinare.info) oferă posibilitatea de a vizualiza situaţia dozelor de vaccin administrate zilnic, dar şi un istoric al vaccinărilor în centru, la nivelul fiecărui centru în parte. Pe baza numărului de administrări zilnice în fiecare centru aţi putea estima, dacă vă aflaţi pe o listă de aşteptare, şi care ar putea fi perioada de aşteptare, în funcţie de locul ocupat pe această listă la momentul înscrierii.

În judeţul Olt, conform datelor raportate de DSP Olt, de la debutul campaniei de vaccinare şi până în 4 aprilie au fost administrate 50.982 doze de vaccin, 18.953 persoane primind ambele doze. Cele mai multe doze administrate sunt cu produsul de la Pfizer – 40.198, urmate de 5.428 de la Astra Zeneca (însă doar 14 doze în ultimele 24 ore) şi peste 4.700 de la Moderna.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *