Skip to content
Olt Știri locale

Olt: Şapte medii de 10 la Bacalaureat, în județ. Care sunt liceele cu absolvenţi cu media maximă, cât e rata de promovare

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Absolvenţii de liceu au aflat notele obţinute la examenul naţional, în judeţul Olt şapte dintre candidaţi obţinând media 10.

Trei absolvenţi de liceu de 10 la Bacalaureat sunt de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ Slatina, doi sunt de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu“, iar câte unul de la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ Caracal, respectiv Liceul „Ştefan Diaconescu“ Potcoava, rata de promovare în judeţ fiind 58,26%, sub rata naţională.

Numărul mediilor de 10, 232 la nivel naţional, este cel mai mare din ultimii 17 ani. La nivel naţional rata de promovare este 62,9%, pentru promoţia curentă fiind 71,4%, iar pentru promoţiile anterioare – 25%.

Conform Ministerului Educaţiei şi Cercetării, rate de promovare peste 70% s-au înregistrat în următoarele judeţe: Cluj (77.8%), Sibiu (71.8%), Iaşi ( 71.4%) şi Braşov (71.00%). În Capitală, rata de promovare s-a situat la 70%. Judeţele în care ratele de promovare au fost sub 50% sunt: Ilfov (32.2%), Giurgiu (42.4%), Mehedinţi (47.8%) şi Gorj (49.7%).

Cei nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii, astăzi, atât în format fizic, cât şi electronic, în intervalul orar 16:00 – 19:00 şi pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. „În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 5 iulie“, precizează reprezentanţii MEC, potrivit Adevarul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *