Skip to content
Olt Știri locale

Olt: Zeci de percheziţii de amploare în dosare de evaziune fiscală, furt și tăinuire. 500.000 de lei prejudiciu

Inquam Photos / Virgil Simonescu

UPDATE 21.00

Şase persoane au fost duse la sediul Poliţiei pentru audieri în urma celor 42 de percheziţii realizate sâmbătă dimineaţa. Prejudiciul produs în acest caz este de aproape 500.000 de lei.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt a transmis, printr-un comunicat de presă, că în urma percheziţiilor realizate sâmbătă dimineaţa, au fost ridicate două cutii cu 17 ceasuri de diferite brand-uri, patru tuburi cu aer comprimat şi bile ce ar putea fi folosite pentru armă tip airsoft, 11 telefoane mobile, un laptop, patru butelii de culoare verde – tip freon şi mai multe scule şi unelte electrice.

Totodată, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, au fost conduse, în vederea audierii, patru persoane, iar la sediul Poliţiei Municipiului Caracal au fost conduse două persoane, fiind continuate cercetările. Pentru infracţiunile de evaziune fiscală, prejudiciul este de 440.000 de lei, iar pentru infracţiunile contra patrimoniului prejudiciul este de 35.000 de lei.

____________________________________________________________________________

Ştire iniţială

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, respectiv ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul de Investigaţii Criminale şi Poliţiei Municipiului Caracal, fac, sâmbătă dimineaţă, 42 de percheziţii domiciliare, în judeţul Olt, la persoane fizice şi juridice, bănuite de evaziune fiscală, furt şi tăinuire.

Potrivit IPJ Olt, percheziţiile sunt desfăşurate sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în dosare penale instrumentate la nivelul celor trei structuri de poliţie.

În cauzele penale instrumentate de poliţişti de investigare a criminalităţii economice, două persoane, în calitate de administratori a două societăţi comerciale, sunt bănuite că în perioada 2014-2018, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii fictive de la mai mulţi furnizori, diminuându-şi astfel obligaţiile de plata la bugetul statului. În alta cauză penală, trei persoane sunt bănuite că în cursul anului 2021, ar fi colectat, transportat şi comercializat, în repetate rânduri, deşeuri feroase, fără a deţine documente de provenienţă, iar în alte situaţii, aceştia ar fi folosit avize de însoţire a mărfii, aparţinând mai multor societăţi comerciale, fără a fi declarate organelor fiscale”, se arată în comunicat.

Sursa citată de News.ro a menţionat că mai multe persoane sunt bănuite că în perioada martie 2021 – prezent, ar fi săvârşit mai multe furturi, în străinătate, iar bunurile ar fi fost aduse în ţară, unde ar fi fost vândute altor persoane.

De asemenea, alte persoane sunt bănuite că în perioada iulie-decembrie 2021, ar fi săvârşit mai multe furturi, în municipiul Caracal. La activităţi participă peste 100 de poliţişti, 25 de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi peste 40 de Jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt şi Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *