Skip to content
Politică

Oltean, turnat la DNA de o față bisericească. Un preot l-a văzut când a primit mita

Preotul este denuntatorul din dosarul deputatului PNL, Ioan Oltean. Preotul ar fi adus martor in dosarul lui Ioan Oltean. Potrvit Antena 3, preotul a povestit cum l-a vazut pe Oltean care a luat mita intr-un sac cu bani. Oltean a luat 600 000 euro mita intr-o parohie din Chitila.

Denunțul de la DNA ar fi fost făcut de Ion Alexandrescu, fost paroh de la parohia Chitila. Acesta susține care ca Oltean si Rotaru se intalneau in parohia din Chitila si ar fi vazut cum omul de afaceri Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova i-a inmanat lui Ioan Oltean un sac cu bani.  Potrivit anchetatorilor, parohul ar fi cerut la rândul său bani. Acest aspect in legatura cu banii care ar fi fost primiti de deputat in curtea paroiei este mentionat in dosarul DNA.

”La data de 17.06.2010, suspectul Teodorescu Cătălin Florin, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, împreună cu alţi inculpaţi care au făcut parte din aceeaşi comisie (Dumitrean Nicoleta Crinuţa – Preşedinte, Diacomatu Sergiu Ionuţ, Teodorescu Cătălin Florin, Baciu Remus Virgil, Marko Attila, Constantinovici Rodica și Alexandru Lăcrămioara) prin exercitarea abuzivă a atribuțiilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, a aprobat raportul de evaluare prin care un teren în suprafață de 61.857 mp situat în municipiul Pitești a fost evaluat la 108.932.000 lei, sumă acordată drept despăgubire cesionarului Rotaru Mihai, inculpat în cauză. Terenul a fost supraevaluat cu suma de 87.291.596 lei, ceea ce reprezintă prejudiciu în dauna bugetului de stat și avantaj patrimonial pentru Rotaru Mihai.

Suma plătită în acest dosar de despăgubire pentru un teren reprezintă un sfert din totalul despăgubirilor civile plătite de ANRP în tot cursul anului 2011.
Inculpatul Rotaru Mihai, beneficiar al sumei de 108.932.000 lei (aprox. 25 milioane euro) cumpărase drepturile litigioase de la o altă persoană cu câteva luni înainte de decizia comisiei A.N.R.P., mai precis la data de 27.11.2009, cu suma de 750.000 euro. Persoana a vândut aceste drepturi după ce, timp de 8 ani nu reușise să obțină proprietățile revendicate, ceea ce condusese și la inițierea unui proces in instanță.
De asemenea, din probele administrate în cauză a rezultat că deputatul Oltean Ioan, care avea relații cointeresate cu cesionarul Rotaru Mihai și cu președinta A.N.R.P Dumitrean Nicoleta Crinuţa, și-a exercitat influența la aceasta din urmă pentru urgentarea și aprobarea despăgubirii în favoarea cesionarului. În schimb cesionarul Rotaru Mihai i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii.”, se arată într-un comunicat al DNA de vineri, 27 noiembrie.

Amintim că procurorii au cerut aviz Parlamentului pentru reţinerea şi arestarea preventivă a deputaţilor Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu implicaţi în scandalul despăgubirilor supraevaluate de la ANRP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *