Skip to content
Politică

Om al lui Boc, îngrășat cu sute de mii de euro de la stat

produsinardeal.ro

Citiți în cele ce urmează despre un om al lui Emil Boc (fost prim-ministru PDL și actual primar PNL de Cluj-Napoca), îngrășat cu sute de mii de euro de la bugetul de stat.

Unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri pe zona IT din Cluj-Napoca, ale cărui firme gravitează în jurul grupării controlate de către ex-premierul PDL Emil Boc, a primit zilele trecute din partea Transgaz un contract de 305.000 de euro pentru a livra pachete de licențe Microsoft. SC Net Brinel SA a fost singurul agent economic care a participat la licitație. Aceeași firmă a fost, în ultimii ani, abonată la contractele instituțiilor publice și se află în relații comerciale cu altă companie, controlată de către soţul unei angajate a Romgaz, care a derulat, la rândul ei, contracte atât cu Romgaz, cât și cu Transgaz. În ultimul an, Net Brinel a mai derulat contracte de peste 840.000 de euro cu instituții importante ale statului, inclusiv cu Administrația Prezidențială, scrie Jurnalul Național.

Firma lui Marcel Borodi (foto sus; apropiat al lui Emil Boc) a concurat de una singură pentru un contract de peste 300.000 de euro pus la bătaie de Transgaz SA Mediaș, companie la care lucrează și Sergiu Lascu, fratele procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Și nu este vorba despre orice fel de contract, ci de unul care privește… licențe Microsoft.

Astfel, SNTGN Transgaz SA a anunţat încă din 13 iulie 2017 că intenționează să achiziționeze un pachet important de licențe informatice, respectiv licențe Microsoft cu Software Assurance, în al treilea an de contract. Licențele vizează sistemele de operare de rețea, gestionarea documentelor și generarea proiectelor. În data de 7 noiembrie 2017, autoritatea contractantă a organizat, în acest sens, o licitație deschisă, fără însă a fi susținută și o licitație electronică, potrivit anunțului de atribuire de pe SEAP. La licitație (surpriză!), s-a prezentat un singur ofertant: compania SC Net Brinel SA, cu sediul în Cluj-Napoca. Valoarea inițială pe care Transgaz SA Mediaș era dispusă să o plătească pentru aceste licențe era de 1.160.156,21 lei fără TVA, iar Net Brinel SA a oferit un preț de 1.153.990 lei fără TVA, ceea ce înseamnă 1.373.284,1 lei cu TVA (305.166,2 euro). Astfel, în data de 7 noiembrie, această companie a încheiat cu Transgaz contractul având numărul 564, cu o durată de opt luni.

Citiți mai multe AICI, inclusiv despre afacerile firmei cu Președinția României în mandatul lui Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *