Skip to content
Societate

Om de afaceri, cercetat de DNA sub acuzația că a dat peste 3 milioane de lei unui funcționar de rang înalt din ANAF

Un om de afaceri suspectat că a dat unui funcționar de rang înalt din ANAF peste 3 milioane de lei pentru a câștiga o licitație privind achiziția unor produse software este cercetat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru cumpărare de influență și evaziune fiscală săvârșită în formă continuată.

În perioada ianuarie-februarie 2012, suspectul ar fi remis unui funcționar public cu funcție de conducere din cadrul A.N.A.F. suma de 3.020.588 lei, reprezentând prețul influenței pe care acesta din urmă ar fi exercitat-o asupra colegilor săi cu atribuții în procedura de achiziție, în vederea adjudecării, de către o societate a omului de afaceri, a unei licitații având ca obiect achiziționarea de către instituția publică a unor produse software”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit sursei citate, banii respectivi (reprezentând 20% din valoarea contractului) ar fi fost remiși funcționarului indirect, prin transfer bancar, în contul unei societăți indicată și controlată de acesta din urmă, în baza unor contracte fictive de prestări servicii.

Pentru a achita comisionul respectiv, suspectul ar fi asigurat înregistrarea în documentele de evidență contabilă a unor cheltuieli nereale în sumă totală 4.993.501 lei (echivalentul a 1.148.838,26 euro), modalitate prin care societatea sa s-ar fi sustras de la plata taxelor către bugetul de stat în valoare totală de 1.997.400 lei (echivalentul a 459.535 euro), reprezentând impozit pe profit și TVA dedusă nelegal, se arată în comunicatul DNA, citat de hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *