Skip to content
Societate

Om de afaceri sechestrat, bătut și șantajat ca să renunţe la contracte de peste 1,6 milioane de euro: Agresorii, trimiși în judecată de DNA

Facebook/DNA

Trei bărbaţi au fost trimişi în judecată de DNA, fiind acuzaţi că au bătut, sechestrat şi şantajat un om de afaceri pentru a-l determina să renunțe la mai multe contracte şi lucrări derulate de firmele sale, prejudiciul depășind 1,6 milioane de euro.

Cei trei bărbați – unul dintre ei administrator al unei firme – se află în arest preventiv și au fost trimiși în judecată pentru șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal și loviri și alte violențe.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada aprilie 2021- februarie 2022, în contextul unui presupus litigiu comercial, unul dintre bărbați ar fi amenințat cu acte de violență un om de afaceri, pe soția acestuia, dar și pe angajații firmei pe care acesta o administra, pentru a renunța la o parte din profitul obținut printr-un contract de lucrări. Deși nu era parte în contractul respectiv, bărbatul ar fi invocat faptul că el ar fi fost cel care „i-a dat lucrarea” omului de afaceri.

În urma amenințărilor, victima ar fi fost nevoită să renunțe în favoarea unei firme controlate de bărbat la suma totală de 1.672.295 lei (reprezentând prețul lucrărilor făcute), la restul de lucrări pe care le mai avea de executat în cadrul contractului respectiv, dar și la materiale în valoare de 1.333.674 lei + TVA.

Procurorii mai spun că, la instigarea bărbatului, ceilalți doi trimiși în judecată l-ar fi agresat pe omul de afaceri de mai multe ori, lovind-l în zona capului. Apoi, cei trei l-ar fi dus pe acesta cu mașina într-un loc unde l-ar fi obligat să accepte rezilierea unui contract de închiriere pe care omul de afaceri îl avea încheiat cu o fundație.

Prin aceste acțiuni inculpatul, om de afaceri, ar fi dorit ca una dintre firmele pe care le controla să preia mai departe acel contract de închiriere, mai arată DNA.

Prin rezilierea acestui contract, victima ar fi suferit un prejudiciu în valoare de 5.756.969 de lei.

În acest dosar au fost dispuse măsuri asigurătorii, iar victima s-a constituit parte civilă în procesul penal. Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul București, cu propunere de menținere a măsurilor preventive și asigurătorii dispuse de procurori.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews că omul de afaceri agresat activează în domeniul construcțiilor.

Unul dintre agresorii săi, cel care i-a instigat pe ceilalți doi și care are și el afaceri, ar fi Adrian Constantin, patron al unui cunoscut restaurant din zona „Timpuri Noi” din București și care are legături cu gruparea interlopă „Clanul Sportivilor”, au precizat sursele citate. Un al doilea agresor este cetățean moldovean, om de legătură cu „Clanul Sportivilor”, conform surselor judiciare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *