Skip to content
Societate Sport

Omagiu pe circuitul Interlagos la 25 de ani de la moartea lui Ayrton Senna

Autodromul Interlagos, unde emblematicul pilot brazilian Ayrton Senna a câştigat două Grand Prix-uri de legendă în faţa fanilor săi în 1991 şi 1993, a fost scena unei zile omagiale, miercuri, după 25 de ani de la decesul triplului campion mondial de Formula 1, relatează AFP.

„Senna Day” a debutat cu o cursă de alergare care a reunit câteva sute de persoane pe circuitul care găzduieşte încă Marele Premiu al Braziliei la Formula 1, la Sao Paulo, informează agerpres.ro.

Cursele de karting au fost şi ele în program, precum şi tururi de circuit cu McLaren Senna, bolidul special construit de echipa britanică cu care pilotul a câştigat cel trei titluri mondiale ale sale, în 1988, 1990 şi 1991.

Standuri cu simulatoare de cursă au permis, totodată, vizitatorilor să retrăiască momentele emblematice ale carierei sale. De asemenea, fanii au putut admira în cadrul unei expoziţii obiecte care au aparţinut celui care este considerat cel mai mare sportiv brazilian din toate timpurile de către 47 la sută din locuitorii oraşului său natal Sao Paulo, la distanţă de Pele (23%).

Karturi pe care le-a pilotat în copilărie, căşti şi combinezoane utilizate în momentele marcante ale carierei sale şi trofeele câştigate în cele 41 de Grand Prix-uri încheiate pe primul loc.

Cariera sa a fost marcată de acerba rivalitate cu francezul Alain Prost, coechipierul său la McLaren în 1988 şi 1989 şi cvadruplu campion mondial (1985, 1986, 1989, 1993).

Moartea tragică a lui Senna pe 1 mai 1994, în virajul Tamburello al circuitului de la Imola, în Marele Premiu al San Marino, a îndoliat milioane de telespectatori, care au asistat în direct la televizor la tragicul accident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *