Skip to content
Coronavirus

OMS a calculat câţi bani sunt necesari pentru lupta cu COVID-19

New York Post

Peste 30 de miliarde de dolari vor fi necesari pentru a dezvolta teste, vaccinuri şi tratamente contra COVID-19, a indicat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cu o zi înainte de o conferinţă a donatorilor. Pandemia a provocat 487.274 de morţi în lume de când a anunţat China descoperirea bolii în decembrie 2019, potrivit unui bilanţ stabilit vineri de AFP din surse oficiale.

Iniţiativa internaţională, lansată la finalul lui aprilie de OMS şi de partenerii săi pentru a accelera dezvoltarea, producţia şi accesul echitabil al noilor diagnostice, terapii şi vaccinuri contra noului coronavirus va avea nevoie de „31,3 miliarde de dolari în următoarele 12 luni”, a precizat agenţia ONU în comunicat citat de News.ro.

Fondurile trebuie să permită dezvoltarea şi distribuirea de 500 de milioane de teste şi 245 de milioane de tratamente în ţările cu venituri mici şi medii până la mijlocul anului viitor, şi 2 miliarde de doze de vaccinuri în lume, dintre care jumătate în ţările cu venituri mici şi medii, de acum şi până la finalul lui 2021.

O conferinţă a donatorilor va avea loc sâmbătă, în acelaşi timp cu un mare concert virtual, în cursul căreia vedete ale muzicii – precum Shakira, Coldplay, Usher sau Justin Bieber – se vor mobiliza pentru a susţine strângerea de donaţii pentru cercetarea medicală contra COVID-19.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *