Skip to content
Sănătate

OMS anunță o scădere a cazurilor de coronavirus, pentru prima dată de la începutul pandemiei

Inquam Photos / Octav Ganea

Cele mai recente date ale Organizației Mondiale a Sănătății arată că numărul de cazuri și decesele cauzate de Covid-19 în întreaga lume sunt în scădere de câteva săptămâni, pentru prima dată de la debutul pandemiei, potrivit Digi24, care citează CNN.

Sursa citată mai arată că la nivel global, numărul cazurilor noi este în scădere pentru a patra săptămână.

Săptămâna trecută au fost raportate la nivel mondial peste 3,1 milioane de cazuri de Covid, în scădere cu 17% comparativ cu datele înregistrate săptămâna precedentă.

Acesta este cel mai mic număr de infecții raportate de OMS din 26 octombrie 2020 și până în prezent. În rândul deceselor, au fost raportate 88.000 de decese săptămâna trecută, cu 10% mai puțin cu săptămâna precedentă, potrivit OMS.

OMS precizează că noile cifre sunt „încurajatoare”, cu toate că numărul cazurilor crește în multe țări.

În Statele Unite, au fost înregistrate peste 870.000 de noi cazuri de Covid, fiind în scădere cu 19% față de săptămâna precedentă.

La nivel continental, cele mai puține cazuri de coronavirus se înregistrează în Africa, unde numărulul infecțiilor a scăzut cu 22% față de ultima raportare.

Potrivit Universității John Hopkins din SUA, de la începutul pandemiei au fost raportate peste 107 milioane de cazuri și peste 2,3 milioane de decese provocate de Covid.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *