Skip to content
Internațional

OMS crede că ţările europene nu ar trebui încă să relaxeze măsurile de izolare

facebook

În Europa, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că nu a venit încă momentul relaxării măsurilor stricte de distanţare socială şi fizică deşi în unele ţări, epidemia pare în recul.

În Italia, ţara cea mai lovită de Covid-19 din lume, cu peste 17.500 de decese, s-au înregistrat miercuri din nou cifre foarte mici de noi contaminări. Dar măsurile de izolare nu vor fi relaxate după Paşte.

Pe de altă parte în Spania, a doua ţară europeană cea mai afectată după Italia, numărul deceselor continuă să crească: miercuri se înregistraseră 757 de noi decese. Totalul depăşind 14.500.

Toţi străinii care intră în Franţa sau în teritoriile franceze de peste mări au nevoie, începând de miercuri, de un permis de călătorie, a anunţat ministerul de interne de la Paris. Este vorba de un formular disponibil online. Măsura anunţată a intrat în vigoare imediat. În Franţa se aplică restricţii de călătorie de la jumătatea lui martie, pentru limitarea transmiterii coronavirusului: rezidenţii pot ieşi din locuinţe doar cu permise în care se precizează motivul deplasării. Poliţia aplică măsurile cu stricteţe, dar de Paşte se pare că va fi şi mai vigilentă, scrie Adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *