Skip to content
Internațional

OMS: Este posibil să fie detectate mai multe variante de coronavirus

Facebook

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) anunță că este posibil să fie detectate mai multe variante de coronavirus în viitor. Cu toate acestea, situația epidemiologică va fi mai ușor de gestionat, pentru că statele știu ce au de făcut.

Mi-aș dori ca teama să se transforme în ceva productiv, ceva de putere”, a declarat Maria van Kerkhove, din cadrul OMS, într-un briefing virtual la Geneva, potrivit Reuters.

Organizația Mondială a Sănătății a îndemnat vineri țările bogate să își reconsidere planurile de a vaccina copiii împotriva coronavirusului și să doneze în schimb doze ale vaccinurilor anti-Covid schemei COVAX pentru ajutorarea țărilor mai sărace.

Înțeleg de ce unele țări vor să-și vaccineze copiii și adolescenții dar în momentul de față îi îndemn să își reconsidere [planurile] și să doneze în schimb vaccinuri către #COVAX”, a declarat acesta în timpul unei întâlniri virtuale de la Geneva.

Premierul indian Narendra Modi a tras un semnal de alarmă vineri în contextul răspândirii necontrolate a coronavirusului în această țară după ce bilanțul oficial al contagierilor cu COVID-19 a depășit pragul de 24 de milioane în India.

India a depăşit pragul de 20 de milioane de cazuri, de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale. Situația este de-a dreptul apocaliptică: oamenii mor în spitale din lipsă de locuri și oxigen, iar campania de vaccinare aproape că s-a oprit. Totuși, premierul indian refuză să impună carantina națională.

Situația epidemiologică a devenit to mai gravă în India din cauza unei noi variante. India a raportat într-o singură zi 357.229 de contagieri noi, ridicând numărul total al cazurilor confirmate la 20,3 de milioane. Totodată, numărul deceselor a crescut cu 3.449, urcând bilanţul total al morţilor la 222.408. Experții medicali trag un semnal de alarmă: cifrele reale ar putea fi de 10 ori mai mari decât statisticile oficiale.

Chiar și cu aceste previziuni sumbre, guvernul indian condus de prim-ministrul Nadrendra Modi ezită să decreteze un lockdown la nivel naţional, din cauza impactului economic al unei astfel de măsuri.

Pentru a mai stopa răspândirea virusului, 11 state şi unităţi teritoriale indiene au impus diverse forme de restricţii pentru a încerca să limiteze creşterea infectărilor, insă acese măsuri nu ajung pentru a aduce o îmbunătătire reală.
India, o ţară cu 1,3 milliarde de locuitori, afectată de al doilea val al pandemiei de coronavirus mult mai virulent, a înregistrat 8 milioane de infectări de la sfârşitul lunii martie.

1 comentariu la “OMS: Este posibil să fie detectate mai multe variante de coronavirus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *