Skip to content
Coronavirus

OMS: Europa este noul epicentru al pandemiei de coronavirus

axios

Peste 5.000 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza coronavirusului la nivel global, ”un prag tragic”, a anunţat vineri directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, confirmând bilanţuri centralizate şi publicate anterior de agenţiile de presă internaţionale. Potrivit şefului OMS, Europa a devenit epicentrul pandemiei, informează agerpres.

„Europa este în prezent epicentrul pandemiei de Covid-19”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva, cerând ţărilor să „depisteze, să izoleze, să testeze şi să trateze fiecare caz”.

Şeful OMS a subliniat că numărul zilnic de noi cazuri identificate în Europa este mai mare decât cele raportate de China la apogeul epidemiei sale.

Numărul de decese la nivel global din cauza Covid-19 a depăşit 5.000, în timp ce numărul total de cazuri de îmbolnăviri este în prezent de peste 132.000, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, notează dpa.

Totodată, şeful OMS a declarat că orice ţară care se uită la experienţa altor state cu un număr mare de îmbolnăviri şi se gândeşte că ei nu i se poate întâmpla face o mare greşeală, relatează Reuters.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a afirmat că fondurile strânse vor fi folosite pentru a coordona răspunsul la pandemia de coronavirus, pentru a se cumpăra măşti, mănuşi şi halate pentru personalul medical şi pentru a se achiziţiona kituri de diagnostic, subliniind că banii vor fi de asemenea investiţi în cercetare şi dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *