Skip to content
Internațional

OMS încearcă să liniştească apele tulburate de serul suspect anti-COVID fabricat de AstraZeneca

Facebook
" "

Ţările trebuie să continue vaccinarea cu serul anti-Covid-19 de la AstraZeneca„, a afirmat luni directorul ştiinţific al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care va reuni marţi grupul de experţi pentru a analiza siguranţa vaccinului, potrivit AFP.

Nu vrem ca oamenii să se panicheze şi, pentru moment, recomandăm ca ţările să continue vaccinarea cu AstraZeneca„, a adeclarat Soumya Swaminathan într-o conferinţă de presă la Geneva, în momentul în care mai multe ţări au suspendat din precauţie administrarea cu acest vaccin după grave probleme sanguine la persoane vaccinate.

" "
" "

Până în prezent, nu am descoperit asocieri între aceste evenimente şi vaccin„, a adăugat ea. Cercetătoarea a indicat de asemenea că în acest stadiu, beneficiul vaccinării depăşeşte riscurile asociate Covid-19. „După ceea ce am constatat până în prezent din datele preliminarii, nu există o creştere a numărului de cazuri de evenimente tromboembolice„, a mai spus ea.

În prima linie în lupta internaţională contra pandemiei, OMS a anunţat că va reuni marţi grupul de experţi în legătură cu vaccinarea pentru a analiza siguranţa vaccinului dezvoltat de firma anglo-suedeză AstraZeneca.

„Grupul consultativ de experţi ai OMS cu privire la vaccinare a examinat datele şi este în contact strâns cu Agenţia Europeană a Medicamentului. Şi ne vom întâlni mâine„, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *