Skip to content
Sănătate

OMS: Problemele de contaminare a vaccinurilor Johnson&Johnson nu afectează distribuirea lor globală

Twitter

Problemele de contaminare detectate la o unitate de producţie de vaccinuri anti-COVID-19 din SUA, care au determinat distrugerea a milioane de doze de vaccin fabricate de Johnson & Johnson, nu afectează distribuirea globală a acestor produse, care este coordonată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a precizat luni organizaţia.

Majoritatea producţiei de vaccinuri Johnson & Johnson nu se află în locul unde s-a produs acest incident, un volum mare de vaccinuri continuă să fie produs în Ţările de Jos, Belgia sau în alte locaţii din SUA„, a declarat la o conferinţă de presă responsabila cu accesul la medicamente în cadrul OMS, Mariangela Simao.

Experta OMS a precizat că incidentul de la fabrica din Baltimore (estul SUA) demonstrează că Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) este foarte strictă în ce priveşte calitatea şi bunele practici când este vorba de vaccinurile anti-COVID-19.

Felicităm FDA pentru grija cu care a desfăşurat inspecţiile şi pentru că a suspendat producţia recomandând incinerarea dozelor„, a precizat responsabila OMS, citată de Agerpres.

FDA nu a dat cifre despre cum a afectat producţia problema apărută la fabrica din Baltimore, unde se produc şi vaccinuri pentru AstraZeneca, deşi presa americană vorbeşte despre aruncarea a aproape 60 de milioane de doze de vaccin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *