Skip to content
Internațional

OMS, semnal de alarmă: Lumea se află într-un moment periculos în această pandemie

economictimes.com

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat guvernele, miercuri, să nu relaxeze restricțiile anti-coronavirus prea devreme. Potrivit OMS, Europa se confruntă cu o nouă creștere a numărului de infectări în contextul tulpinei Delta, cea mai adaptată dintre cele patru variante virale care provoacă îngrijorare.

Lumea se află într-un moment periculos în această pandemie”, susține Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, potrivit Euronews. „Anumite țări cu acoperire vaccinală ridicată plănuiesc acum să efectueze rapeluri în lunile care vin și renunță la măsurile sociale de sănătate publică, și se relaxează de parcă pandemia s-ar fi încheiat deja”, a adăugat oficialul.

Cu toate acestea, pe fondul variantelor care se mișcă rapid și al unei inechități șocante în vaccinare, mult prea multe țări în multe regiuni ale lumii înregistrează creșteri intese în cazuri și internări”, mai spune directorul general al OMS.

A fost o creștere de 33% (ca număr de infectări, n.r.) în regiunea europeană în ultima săptămână”, a avertizat și Michael Ryan, șeful OMS pentru situații de urgență. „Să faci presupuneri că transmiterea nu va crește pe măsură ce ne deschidem datorită vaccinului este o premisă falsă”, susține Michael Ryan.

Aș îndemna la prudență extremă în ridicarea completă a măsurilor sociale și de sănătate publică în acest moment, deoarece există consecințe pentru asta”, a mai afirmat responsabilul OMS pentru situații de urgență.

Michael Ryan a făcut aceste declarații în replică la o întrebare legată de decizia Regatului Unit de a ridica în 19 iulie restricțiile pe care le mai are în vigoare. Cele mai multe state europene au relaxat măsurile sanitare după luni de lockdown.

Există, totuși, și state care reinstituie măsuri restrictive pe „bătrânul continent”, transmite B1TV. Este cazul Portugaliei, care a impus vineri carantină de noapte în mai multe zone din țară. Totodată, o serie de regiuni spaniole au anunțat că vor restricționa viața de noapte, la doar câteva săptămâni după ce au relaxat măsurile de acest gen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *