Skip to content
Coronavirus

OMS: Suntem într-un teritoriu necunoscut cu coronavirusul

Hotnews
" "

Noul coronavirus se răspândește acum mult mai rapid în afara Chinei decât în această țară de origine, aeroporturile din țările afectate majorând măsurile de filtrare a călătorilor, transmite Reuters.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, spune că lupta se dă pe „un teritoriu necunoscut”: „Cunoașterea și înțelegerea unei epidemii este primul pas spre înfrângerea ei. Suntem într-un teritoriu necunoscut cu coronavirus. Nu am mai văzut până acum un patogen al aparatului respirator care să fie capabil de răspândire în comunitate, dar să și poată fi ținut sub control cu măsurile corecte

China continentală a raportat 125 de cazuri noi, ridicând bilanțul total la 80.151. Numărul de decese a ajuns la 2.943, cu 31 mai mare decât raportarea din ziua anterioară.

Potrivit monitorizării făcute de Universitatea Johns Hopkins pe platforma Arcgis, la nivel global au fost confirmate până acum aproape 91.000 de cazuri în peste 70 de țări, 48.000 de pacienți fiind vindecați. În toată lumea au murit cel puțin 3.117 oameni până acum.

În afara Chinei au fost infectați peste 8.700 de oameni și au murit 125, scrie Hotnews.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *