Skip to content
Coronavirus

OMS: Vaccinul de la AstraZeneca trebuie folosit în continuare

Inquam Photos/George Calin
" "

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) consideră vaccinul de la AstraZeneca trebuie folosit în continuare și  că nu există vreun motiv pentru a nu-l utiliza, conform bzi.ro.

Purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris, susține că nu există dovezi care să ateste faptul că serul poate duce la apariția unor cheaguri de sânge.

" "
" "

Da, ar trebui să continuăm să utilizăm vaccinul de la AstraZeneca. Orice alertă de securitate trebuie să facă obiectul unei anchete. Nu există vreun motiv de a nu-l utiliza”, a declarat Margaret Harris,.

Conform purtătoarei de cuvânt a OMS, experţii organizaţiei analizează informaţiile despre formarea de trombi, însă deocamdată nu a fost stabilită nicio legătură de tip cauză-efect.

Trebuie să ne asigurăm întotdeauna că studiem toate alertele de securitate când distribuim vaccinuri şi trebuie să le examinăm, dar nu există nicio indicaţie de a nu-l utiliza”, a adăgat Margaret Harris.

Specialiștii europeni spun că serul AstraZeneca nu este periculos

Agenția Europeană a Medicamentul a declarat, în urma unei anchete preliminare, că nu există niciun indiciu că vaccinul produs de AstraZeneca a provocat moartea infirmierei din Austria care a primit serul din lotul suspect.

Reprezentanții agenției dau asigurări că nu există riscul unei coagulări sanguine mai puternice în cazul persoanelor vaccinate cu acest ser.

În total, 17 state au primit vaccinul AstraZeneca din lotul oprit de la administrare.

Comisia Europeană a declarat că va respecta decizia Agenției Europene a Medicamentului și că, prin urmare, nu își va revizui recomandarea pentru utilizarea vaccinului AstraZeneca.

Până pe 9 martie, din cele aproximativ 3 milioane de persoane vaccinate în Europa, doar 22 au decedat după ce au primit serul. Nu există însă nicio dovadă că există o legătură între vaccinarea cu serul de la Astra Zeneca și decese.

Vă atrag atenția asupra faptului că AEM a adoptat o poziție preliminară în cazul Austriei, în care, dacă nu mă înșel, au spus că nu există niciun indiciu că vaccinul a creat aceste probleme”, a declarat Stefan De Keersmaecke, purtător de cuvânt Comisia Europeană.

Vezi continuarea pe bzi.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *