Skip to content
Sănătate

OMS: Varianta Delta reprezintă 99% din cazurile de COVID din întreaga lume

Facebook

Varianta Delta, detectată pentru prima dată în India cu puțin mai puțin de un an în urmă, reprezintă acum 99% din cazurile secvențiate de Covid-19 la nivel global, făcând-o mai răspândită decât orice altă tulpină, au declarat marți oficialii Organizației Mondiale a Sănătății.

Aproape toate cele până la 900.000 de cazuri de Covid secvențiate la nivel mondial în ultimele 60 de zile au provenit din tulpina deltă, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru Covid, în timpul unei întrebări și răspunsuri transmise pe canalele de socializare ale organizației.

Comentariile lui Van Kerkhove vin pe fondul unei creșteri internaționale a infecțiilor cu Covid, determinată de creșterea numărului de cazuri în Europa. Continentul a reprezentat aproximativ 60% din cele peste 3,3 milioane de cazuri noi de Covid din lume săptămâna trecută, a spus Van Kerkhove.

Delta este într-adevăr cea dominantă”, a spus Van Kerkhove. „Și există două variante de interes – mu și lambda – pe care le-am urmărit și noi, dar din nou, acolo unde delta este prezentă, Delta preia controlul.”, a mai spus oficialul OMS, potrivit CNBC.

Van Kerkhove a spus că Europa a reprezentat mai mult de jumătate din cei puțin sub 50.000 de decese globale de Covid în ultima săptămână, o creștere cu 5% a deceselor pe tot continentul. Cazurile de Covid la nivel mondial au crescut în ultimele patru săptămâni consecutive, a adăugat ea.

„Pandemia se îndreaptă în direcția greșită în acest moment”

Scăderea utilizării măștilor și distanțarea socială sunt de vină pentru creșterea în Europa, a declarat Van Kerkhove la un briefing săptămâna trecută. Potrivit sursei citate de b1.ro, ea a avertizat marți că societățile care se redeschid în emisfera nordică în această iarnă ar putea duce la o creștere a bolilor respiratorii în lunile următoare, inclusiv gripa și alți agenți patogeni.

Anumite țări europene suportă greul creșterii. Germania a stabilit luni o medie record de aproape 39.300 de cazuri noi pe șapte zile, în creștere cu aproape 40% față de săptămâna anterioară. „Pandemia se îndreaptă în direcția greșită în acest moment”, a spus Van Kerkhove.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *