Skip to content
Externe

OMS: Varianta indiană a virusului, detectată în 44 de ţări

facebook

Varianta care stă la originea exploziei numărului de cazuri de coronavirus din India a fost detectată de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)  în zeci de alte ţări din întreaga lume.

Mai exact, varianta B.1.617, care a apărut pentru prima dată în India în octombrie, a fost detectată în secvenţe de genom descărcate în baza de date GISAID „provenite din 44 de ţări din toate cele şase regiuni ale OMS”, afirmă OMS, adăugând că a primit „notificări privind detectarea în alte cinci ţări”, a anunţat miercuri agenţia pentru sănătate din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), relatează AFP, citat de Agerpres.

În afară de India, în Marea Britanie a fost detectat cel mai mare număr de cazuri de contaminare cu varianta B.1.617.

OMS a descris această variantă drept „îngrijorătoare” şi reprezintă unul dintre motivele care explică explozia pandemiei din India şi cel mai grav focar al pandemiei din lume în prezent.

B.1.617 s-a alăturat listei altor trei variante, cele care au apărut pentru prima dată în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud, care sunt considerate mai periculoase decât versiunea originală a SARS-CoV-2, fie pentru că sunt mai contagioase, letale sau rezistente la anumite vaccinuri.

În ceea ce priveşte varianta apărută în India, aceasta a fost adăugată pe listă deoarece este mai contagioasă.

Co-fondatorul BioNTech: Vaccinul împotriva COVID-19, produs în colaborare cu Pfizer, este eficient și împotriva mutației indiene

Amintim că vaccinul împotriva COVID-19 produs de Pfizer este eficient împotriva tulpinii indiene, spune Ugur Sahin, co-fondatorul comapniei farmaceutice partenere, BioNTech.

Sahin a explicat că testele de laborator sunt încă în desfăşurare, dar deja arată că „varianta indiană are mutaţii pe care le-am studiat deja şi împotriva cărora s-a demonstrat că funcţionează vaccinul nostru„.

Ipoteza imunizării în fiecare an prinde contur din ce în ce mai tare, a mai afirmat Ugur Sahin.

„Datele privind vaccinurile ne arată că răspunsul imun scade odată cu trecerea timpului. O a treia doză va fi probabil necesară între 9 şi 12 luni după prima şi din nou periodic la fiecare 12 -18 luni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *