Skip to content
Politică

Omul care l-a scuipat pe Băsescu a primit 3 luni de închisoare cu executare

Cel care l-a scuipat pe fostul președinte al României, Traian Băsescu, Adrian Zglobiu, a fost condamnat definitiv la 3 luni de închisoare cu executare, potrivit româniatv.net.

Constănțeanul l-a scuipat în faţă pe fostul șef de stat, în momentul în care acesta a coborât de pe nava şcoală „Mircea”, la finalul vizitei făcute la bordul vasului după ceremoniile de decorare a bricului, care au avut loc în 24 mai, în Portul Constanţa.

" "

Bărbatul a fost reţinut de procurori, în noaptea de 24 spre 25 mai, pentru ultraj, loviri şi alte violenţe, dar ulterior anchetatorii au schimbat încadrarea juridică în cazul său, el fiind cercetat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. În aceeaşi noapte, Adrian Zglobiu a fost eliberat din arestul Poliţiei, după expirarea ordonanţei de reţinere.

În 26 mai, reprezentanţii Parchetului Tribunalului Constanţa au anunţat că preşedintele Traian Băsescu a depus plângere penală împotriva bărbatului pentru infracţiunea de ultraj, plângerea fiind transmisă prin e-mail.

În 23 iunie, Adrian Zglobiu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, sub acuzaţia de tulburare a liniştii şi ordinii publice, dosarul fiind trimis la Judecătoria Constanţa.

Iniţial, Adrian Zglobiu a fost condamnat la 3 luni cu suspendare, informează româniatv.net.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *