Skip to content
Politică

Omul din spatele lui Iohannis recunoaște: ”Nu Ponta a pierdut. Ponta a fost un candidat redutabil.” Care este elementul ce a făcut diferența dintre Iohannis și Ponta

Omul din spatele lui Klaus Iohannis a vorbit într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Evenimentul Zilei despre campania electorală a adversarilor din PSD, despre sloganul folosit de aceștia, dar și despre elementul care a înclinat balanța decisiv în victoria lui Iohannis.

Întrebat de Dan Andronic despre sloganul folosit de PSD în aceasta campanie electorală, ”Mândru că sunt român”, Felix Tătărau, consultantul lui Klaus Iohannis în această campanie electorală, a precizat următoarele: ”Consider că PSD a avut o campanie foarte bună din punct de vedere strategic. În execuție au fost câteva greșeli de implementare, dar nu grave. Per ansambul aș da o nota bună campaniei. I-aș da o notă slabă la factorul autenticitate. Mi-a plăcut spotul cu „Avem nevoie și de Stânga și de Dreapta” făcut cu Victor Ponta. Și campania de susținere a fost bună. Tot ce a fost negativ a fost slab.”

Cu privire la rolul și impactul campaniei negative dusă de PSD la adresa lui Klaus Iohannis, Felix Tătaru a punctat că ”aici s-a făcut diferența.”

”Aici cred că s-a făcut diferența. Dacă PSD a fost nevoit să inventeze tot felul de prostii, cele mai multe ca lovituri sub centură, case, trafic de copii, faptul că nu are copii, Klaus Iohannis a avut pe tavă toate prostiile publice pe care PSD le-a făcut în ultimii ani și chiar anul ăsta: inexistența bugetului, ordonanța primarilor, legea amnistiei, corupți, etc.

Lui Klaus Iohannis nu i-au găsit nimic timp de 14 ani de mandat la Primărie. La PSD, vulnerabilitățile sunt istorice și actuale. Pot spune că nu Victor Ponta a pierdut alegerile. Nu! PSD a pierdut! L-au tras în jos și l-au vulnerabilizat cu toată moștenirea și obiceiurile de partid. Eu cred că Victor Ponta a fost un candidat redutabil.

Cât despre religie și origine, revin cu aceeași replică: PSD nu s-a prins că românii nu sunt proști. Poate o fi folosit pentru un public mai puțin educat, dar pentru cel care făcea diferența, a funcționat pe dos. I-a pus în valoare exact faptul ca el e de origine germană, lucru acceptat și apreciat de publicul nostru”, a punctat Felix Tătaru despre campania electorală a adversarilor de PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *