Skip to content
Politică

Omul doi din PNL, detalii din culisele partidului. Care ar fi fost singurul personaj susținut și de Iohannis și de Antonescu pentru șefia PNL

În cadrul ședinței ce a avut loc joi, vechiul PNL și-a ales liderul în persoana Alinei Gorghiu.

În acest context, secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat pentru realitatea.net că după ce Klaus Iohannis a fost ales președinte al României, el a avut o discuție cu Crin Antonescu, în care au vorbit despre viitorul președinte al PNL, amândoi fiind de acord că viitorul președinte trebuie să fie un tânăr din partid, din eșalonul 2.

Marian Petrache a spus că Dan Motreanu era numele agreat de amândoi, dar acesta nu a vrut să candideze, Alina Gorghiu fiind așa cum s-a dovedit, cea mai bună variantă la șefia PNL.

”Eu am avut o discuție cu Crin Antonescu, chiar după ce Klaus Iohannis a fost ales președinte al României, despre cine ar putea să fie viitorul președinte al PNL. Și el, și eu credeam că cea mai bună variantă era Dan Motreanu. Amândoi am agreat acest nume. Dar nu a vrut să candideze. Apoi, după ce pe piață au fost anunțate cele două nume, Atanasiu și Orban, Crin Antonescu și-a anunțat susținerea pentru Ludovic Orban”, a spus Marian Petrache.

Întrebat dacă Alina Gorghiu ar mai fi candidat la șefia PNL, dacă Motreau ar fi acceptat să se înscrie în cursă, Petrache a răspuns: ”Cred că dacă Alina Gorghiu ar fi știut că va candida Motreanu, nu ar mai fi candidat ea. Și invers, dacă Motreanu știa că va candida Alina, nu ar mai fi candidat el. Fiecare ar fi renunțat la candidatură, ca să poată candida celălalt”.

Pe de altă parte, acesta a ținut să precizeze că nu vrea să îi submineze alegerea Alinei Gorghiu la șefia PNL, precizând că la rândul său are foarte multă încredere în ea și că a colaborat foarte bine cu aceasta în partid:

Marian Petrache a precizat că el are multă încredere în Alina Gorghiu și că va fi un bun președinte PNL.

”Eu am foarte multă încredere în ea, cred că va fi un foarte bun președinte al PNL. Am colaborat cu ea foarte bine și în partid, suntem pe aceeași lungime de undă. Noi am ascultat de mesajul pe care populația l-a vrut după votul din 16 noiembrie: au vrut un suflu nou în politică, un suflu tânăr. Iar după ce au fost anunțate cele două nume, Atanasiu și Orban, noi am văzut că pe forumuri, în presă, la televiziuni, poate și în teritoriu, erau niște îndoieli. Și am zis atunci, oamenii vor altceva, un om nou. Iar Alina Gorghiu este cea mai bună alegere. Se va descurca, nu este singură la conducerea partidului”, a transmis Marian Petrache.

Omul doi din PNL a mai declarat că fostul lider al PNL, Klaus Iohannis, nu a luat singur decizia de a o propune pe Alina Gorghiu, ci cu cei din vârful conducerii partidului.

”Să știți că Iohannis nu a luat niciodată o decizie singur, fără să se consulte cu cei din vârful conducerii. Ne-a consultat înainte. Iar ședința de ieri a fost una extraordinară. Alina Gorghiu este cea mai bună alegere pentru șefia PNL și pentru funcția de co-președinte al noului PNL” , a încheiat Marian Petrache.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *