Skip to content
Politică

Omul lui Băsescu de la vârful CSM, acuzat de PLAGIAT. I se cere demisia din toate funcțiile

romanialibera.ro
" "

Omul lui Traian Băsescu de la vârful Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) este acuzat de PLAGIAT și mai mult: i se cere demisia din toate funcțiile deținute.

Asociaţia clujeană GRAUR, care se ocupă cu depistarea cazurilor de plagiat, a confirmat că o lucrare a procurorului Codruţ Olaru (vicepreședinte al CSM și numit de Băsescu în 2007 la șefia DIICOT, mandat încheiat în 2013) prezintă un „plagiat multiplu” şi cere ca acesta să fie înlăturat din CSM şi din toate instituţiile statului, transmite Mediafax.

" "
" "

Potrivit unui comunicat transmis joi de Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj-Napoca, prin lipsa de integritate dovedită, Codruţ Olaru reprezintă o potenţială vulnerabilitate pentru justiţia din România.

„Confirmăm că lucrarea «Olaru, Codruţ. Particularităţile criminalităţii organizate în România. Bucureşti: Hamangiu. 2014» prezintă un plagiat multiplu şi decide publicarea faptelor de plagiat în Indexul Operelor Plagiate. Întrucât prin lipsa de integritate dovedită, autorul – procuror reprezintă o potenţială vulnerabilitate pentru justiţia din România, solicităm îndepărtarea autorului din toate instituţiile statului. Cetăţeanul Codruţ Olaru să fie înlăturat din CSM şi din toate instituţiile statului, inclusiv cele ale Ministerului Public! Un procuror care este dispus să facă dovada unei calităţi profesionale excepţionale prin intermediul unei scrieri contrafăcute, care foloseşte plagiatul pentru înşelarea unei comunităţi de cititori avizaţi, reprezintă o vulnerabilitate permanentă a sistemului de justiţie”, se arată în comunicatul citat.

Reprezentanţii organizației non-guvernamentale au subliniat că, în urma apariţiei în presă a unor informaţii cu privire la suspiciunile de plagiat în cazul lui Codruţ Olaru, procuror şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii, s-a verificat profesionist în mod amănunţit lucrarea respectivă şi s-a constatat că afirmaţiile care privesc faptele de plagiat ”se dovedesc a fi veridice şi consistente”.

„Asociaţia GRAUR şi-a asumat încă din 2006 poziţia civică de a fi un pionier activ şi calificat în domeniul descurajării plagiatului. În activitatea noastră, noi asimilăm plagiatul ca o componentă esenţială a integrităţii în mediul intelectual din România, ca o formă subtilă şi perversă de creştere şi promovare a corupţiei rafinate, şi cu atât mai periculoase, a corupţiei gulerelor albe. Totodată ne simţim obligaţi să remarcăm gravitatea deosebită a demersului de publicare a acestei monografii în care autorul a atras, fără drept, numele unei instituţii a Statului Român pentru a da credibilitate şi notorietate unei lucrări contrafăcute, prin menţiunea <<adjunct al Procurorului General al României>> plasată pe prima copertă. Acestea sunt faptele pe care, în calitate de reprezentanţi ai societăţii civile, le considerăm deosebit de grave, o încălcare grosolană şi iresponsabilă a condiţiilor intrinseci de integritate pe care un angajat al statului român este obligat să şi le asume şi să le respecte”, mai transmit ONG-iștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *