Skip to content
Politică

Omul lui Boc, plasat și la USRPLUS Cluj Napoca, și la Palatul Victoria. Silviu Mănăstire: Cum a ajuns pluseristul Hossu ditamai șef al cancelariei premierului

psnews.ro

Jurnalistul Silviu Mănăstire susține, într-o postare pe pagina de Facebook a emisiunii ”Dosar de politician”, că Emil Boc este cel care l-a propulsat pe Sergiu Hossu atât la conducerea organizației USR PLUS Cluj Napoca, cât și la Palatul Victoria, în funcția de șef al Cancelariei prim-ministrului Florin Cîțu, deși acesta din urmă era doar „un fel de lacheu al fostului primar penal, Sorin Apostu”. ”Actualul șef USR Cluj a dat din greu cu subsemnatul la DNA Cluj în dosarul penal al primarului Apostu și, deși existau probe clare că omul lui Boc a luat șpagă/foloase necuvenite de la firma de salubritate, atât Hossu cât și șefii Rosal au scăpat basma curata!”, scrie Mănăstire.

Numele lui Hossu apare și în scandalul alegerilor interne din cadrul USR PLUS Cluj Napoca, în timpul cărora a fost reclamat faptul că membrii organizației au primit liste cu indicații de vot, fără să se țină cont de competențele candidaților pretendenți la funcții în structura de conducere a organizației municipale, și că singurul argument valabil care s-a aflat la baza votului a fost cel al „găștii”.

„Este amuzant cum a reușit Emil Boc să-și plaseze “băiatul ascultător” tocmai în funcția de șef de organizație USR/ PLUS.

Sergiu Hossu, pe numele său, este binecunoscut ziariștilor clujeni încă din anii 2009- 2010, când era un fel de lacheu al fostului primar penal Sorin Apostu, primarul girat de Emil Boc și condamnat la pușcărie cu executare (vreo 6 ani). Apostu, conform datelor din dosarul penal, îl punea pe Hossu să-i presteze diverse servicii.

Hossu administra la Cluj activitățile firmei de salubritate Rosal, adusă la Cluj de Boc, băgată în contractul de salubritate al orașului în urma unei “licitații cu cântec transilvan”.

Firește, Rosal era controlată atunci de Silviu Prigoană de la București, aflat în grațiile Elenei Udrea, motiv pentru care a și candidat la Primăria Capitalei în 2012.

Astfel, actualul șef USR Cluj a dat din greu cu subsemnatul la DNA Cluj în dosarul penal al primarului Apostu și, deși existau probe clare că omul lui Boc a luat șpagă/ foloase necuvenite de la firma de salubritate, atât Hossu, cât și sefii Rosal au scăpat basma curată!

Ia ghiciți, știa oare Emil Boc cu ce se ocupă Apostu la primărie, urmașul său desemnat personal de fostul șef PD-L? Și, mai important, cum a ajuns azi pluseristul Hossu ditamai șef al cancelariei premierului Florin Cîțu”, susține Silviu Mănăstire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *