Skip to content
Politică

Omul lui Dragnea din MAE și-ar fi luat ilegal gradele. Cumetria cu Teldrum

stirilekanald.ro
" "

Omul lui Liviu Dragnea din Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și-ar fi luat ilegal gradele. Vedeți mai jos cumetria acestuia cu Teldrum, vestita firmă de casă a președintelui PSD.

Este vorba despre secretarul de stat George Ciamba, care a fost avansat ilegal în gradele diplomatice, adică fără a se respecta Statutul Corpului Diplomatic al României, susține România Liberă, într-un articol publicat vineri. Același Ciamba a transferat-o la cabinetul său, pe post de consilier, pe Ioana Gheorghiaș, fiica lui Mugurel Gheorghiaș, zis Melcul, unul dintre acționarii companiei Tel Drum.

„Înainte ca PSD să câștige alegerile parlamentare din decembrie 2016, ambasadorul George Ciamba s-a apucat să lucreze la programul de guvernare al partidului. Pentru realizarea documentului, a cerut sprijin de la direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Nu degeaba: liderul PSD, Liviu Dragnea, îi promisese șefia Ministerului Afacerilor Externe. Ciamba, însă, a ajuns doar secretar de stat cu atribuții sporite, iar fotoliul de ministru i-a revenit lui Teodor Meleșcanu, de la ALDE.

Ceea ce este, cumva, firesc: tutorele diplomatic al lui George Ciamba a fost chiar actualul ministru al Afacerilor de Externe, Teodor Meleșcanu. La începutul carierei de diplomat, Ciamba a fost avansat ilegal de două ori înainte de termenul legal de același ministru Teodor Meleșcanu, care a mai condus Ministerul de Externe în perioada 1992-1996”, notează publicația citată.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *