Omul lui Geoană, săltat de DNA pentru intermediere de șpagă. Partidul-bidon al lui Geoană adună fără rezerve corupții

Sursa foto: Eugen Pîrvulescu

Tot mai mulți oamenii din jurul lui Mircea Geoană ajung în fața procurorilor sau au dosare penale aflate în diferite stadii juridice. Senatorul Eugen Pîrvulescu, susținător al lui Mircea Geoană în campania pentru prezidențiale, a fost dus cu mandat la DNA, fiind acuzat că ar fi intermediat o mită de 60.000 de euro pentru obținerea unui certificat ORNISS pentru un apropiat.

Mircea Geoană încearcă de luni bune să își caute susținători din zona politică, mai mulți politicieni spunând că au fost contactați direct sau prin intermediar de către Geoană. Unii dintre actualii parlamentari care nu au mai prins locuri eligibile la alegerile parlamentare s-au reorientat și îl susțin pe Mircea Geoană în campania pentru prezidențiale. Unul dintre ei este senatorul Eugen Pîrvulescu.

Oamenii lui Geoană, abonați la DNA

Eugen Pîrvulescu, senator de Teleorman, a fost dus cu mandat la audieri la sediul DNA. Procurorii anticorupție îl acuză că l-ar fi ajutat pe Marin Țole, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, să obțină cerificat ORNISS necesar pentru funcția de șef al Companiei Naționale de Investiții (CNI). Procurorii susțin că Pîrvulescu i-ar fi dat lui Țole suma de 30.000 de euro, adică jumătate din suma necesară pentru șpagă, potrivit informațiilor susținute de g4media.ro.

Pîrvulescu nu este pentru prima dată în fața procurorilor DNA, el fiind trimis în judecată într-un alt dosar în care procurorii susțin că ar fi trucat concursul de la Serviciul județean de Ambulanță Teleorman.

Numai oameni bogați în jurul lui Geoană

Mircea Geoană pare că s-a înconjurat mereu de oameni care stau bine din punct de vedere financiar. Cristian Rizea, apropiat de Mircea Geoană în urmă cu câțiva ani, povestea despre vacanțele de lux pe care familia Geoană le făcea la Monaco, fără ca aceștia să le achite, însă să fie plătite de apropiați. Familia Mănescu este, de asemenea, o familie înstărită care l-ar fi susținut pe Mircea Geoană în campania pentru Cotroceni.

Și senatorul Eugen Pîrvulescu stă bine la nivel financiar, având în vedere că din salariul de 2.000 de euro pe lună a reușit să împrumute o firmă privată cu suma de 120.000 de euro, potrivit Newsweek.ro. Conform declarației de avere, Pîrvulescu trăiește din salariul de senator și din salariul soției de doar 3.000 de lei pe lună și locuiește într-o casă de 1000 mp, iar de ziua lui a primit cadou 8.000 de euro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: