Skip to content
Politică

Omul lui Voiculescu, împins la Direcția de politica medicamentului. Silviu Mănăstire: Acolo se fac jocurile

psnews.ro
" "

Jurnalistul Silviu Mănăstire susține, într-o postare pe pagina de Facebook a emisiunii ”Dosar de politician”, că ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, face presiuni pentru numirea unui om-cheie la Direcția de politica medicamentului – fără concurs, ci doar pe bază de dosar și interviu – pentru că știe că acolo sunt „banii adevărați”. ”De acolo se fac jocurile”, spune ziaristul.

„Voiculescu știe că banii adevărați sunt “la medicamente”. Nu întâmplător își numește om cheie la Direcția de politica medicamentului din MS. De acolo se fac jocurile: cine, cum și la ce preț sunt livrate în sistem medicamentele pentru marile programe naționale de tratament (diabet, oncologie etc)”, a scrie Silviu Mănăstire.

" "
" "

Ministerul Sănătăţii organizează procesul de selecţie a noului director al Direcţiei de politica medicamentului, fără concurs propriu-zis, ci doar pe baza de dosar şi interviu.

Surse din minister relatează că deja există o favorită pentru ocuparea funcţiei în aşa-zisa competiţie, fapt cunoscut inclusiv de comisia de examinare. Mai precis, favorită ar fi Monica Negovan.

De de profesie farmacist, Negovan locuieşte în Târgu-Mureş şi a avut afaceri în domeniul farmaceutic, în asociere cu Pharma Farm, firmă deţinută de compania maghiară Richter.

De asemenea, Negovan e considerată a fi din cercul de cunoscuţi ai Andreei Moldovan (originară tot din Târgu Mureş), primul secretar de stat numit de Voiculescu când a ajuns la conducerea Ministerului Sănătăţii, dar şi a actualului şef al instituţiei, Vlad Voiculescu.

1 comentariu la “Omul lui Voiculescu, împins la Direcția de politica medicamentului. Silviu Mănăstire: Acolo se fac jocurile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *