Skip to content
Politică

Omul rețelei de ”magistrați imobiliari” se întoarce la DIICOT. Silviu Mănăstire: Pe Iohannis și apropiații săi îi așteaptă vremuri grele

" "

Jurnalistul Silviu Mănăstire susține că procurorul Daniel Hordniceanu ar fi pe lista scurtă a ”pluseriștilor” pentru a prelua, din nou, conducerea DIICOT. Ziaristul spune, într-o postare pe pagina de Facebook a emisiunii ”Dosar de politician”, că Hordniceanu este protejatul ”brigăzii de magistrați condusă de Iulia Diaconu (fosta șefă DIICOT și îndrumatoarea lui Horodniceanu) și judecătoarea Anda Crișu-Ciocântă, vicepreședinta Curții de Apel Iași”, ai căror soți sunt parteneri în afaceri imobiliare. ”Pe Iohannis și apropiații săi îi așteaptă vremuri grele după ce rețeaua de magistrați imobiliari de la Iași vor reveni pe cai mari la București”, precizează Silviu Mănăstire.

”Păsărelele pluseriste vorbesc despre reîntoarcerea în fruntea DIICOT a procurorului Horodniceanu de la Iași, protejatul brigăzii de magistrați condusă de Iulia Diaconu (fosta șefă DIICOT și îndrumatoarea lui Horodniceanu) și judecătoarea Anda Crișu-Ciocântă, vicepreședinta Curții de Apel Iași. Soții doamnelor Diaconu și Crișu-Ciocântă sunt parteneri în afaceri imobiliare de zeci de milioane de euro. Alături de cei doi consorți s-au băgat la mijlocul unor tranzacții și crema imobiliarilor- interlopi din Iași. Chiar și Horodniceanu a învârtit niscai terenuri cu ei.

" "

Horodniceanu ar vrea să se întoarcă la București să-i plătească o mică poliță lui Iohannis și băieților de la SeReI, cei care l-au scos din priză și au mufat-o pe madam Giorgiana Hossu. Scoasă și ea apoi din funcție/priză de rețeaua pluseristă din Justiție și presă.

Pe Iohannis și apropiații săi îi așteaptă vremuri grele după ce rețeaua de magistrați imobiliari de la Iași vor reveni pe cai mari la București.

Câteva informații de culoare mai jos.

“Luminița Ecaterina Mazilu Roboiu, o bătrână văduvă din București, care nu avea moștenitori și care se judeca de ani buni cu Casa de Pensii a Municipiului București pentru recalcularea pensiei, s-a decis, la 72 de ani, să doneze miliardarului Bogdan Cihodaru un teren de 2,5 hectare, evaluat de părți la 750.000 euro. Astfel că după ce a primit absolut gratis respectivul teren prin straniul contract de donație, ”regele imobiliarelor” din Iași a vândut o bună parte din respectivul teren. În antecontractul de vânzare-cumpărare, beneficiarul suprafeței de 1,7 hectare în zona Șes Bahlui fiind Paul Diaconu, soțul fostei șefe a DIICOT – Iași, procuroarea Iulia Diaconu. Mai mult, tot prin același act se parafa și o vânzare ulterioară a altor trei terenuri, în suprafață totală de 16.600 mp. Acum, după ani de zile în care a condus structura teritorială a DIICOT Iași, Iulia Diaconu a ieșit la pensie, în spațiul public evaluatorii bancari apreciind ”imperiul imobiliar” al famliei acesteia la 19 milioane de euro”

Evident, Horodniceanu nu a reușit sa demonstreze vreodată că imobiliarul Cihodaru este infractor. Doar Înaltă Curte de Justiție i-a dat trei ani cu suspendare!

PS: Va dați seama ce șanse de a scăpa de pușcărie avea un justițiabil când madam Diaconu și brigada ei de la DIICOT făceau dosare, care apoi erau judecate de… judecătoarea Crișu-Ciocântă sau de subalternii mai slabi de înger ai doamnei Vice; adică tocmai de partenera de afaceri a doamnei procuror. Partenera, pentru că, potrivit Codului Civil, averea familiei este în devălmășie/la comun între soț și soție. Sau poate aveau contracte prenupțiale doamnele magistrat. Cine știe?!”, scrie jurnalistul Silviu Mănăstire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *