Skip to content
Societate

OMV, acuzată de diferenţe de debitare la o pompă. Ce a descoperit ANPC

adevarul.ro

Compania OMV a fost acuzată că practică o diferenţă de debitare la o pompă din Capitală, aşa că inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au efectuat un control.

O serie de informaţii apărute în spaţiul public în dimineaţa zilei de 21 decembrie arătau că există o diferenţă de debitare a unei pompe dintr-o benzinărie OMV de pe Şoseaua de Centură a Bucureştiului.

ANPC a anunţat că s-a autosesizat şi a derulat un control în staţie. În urma verificărilor nu s-au constatat abateri de la limitele legale, a transmis instituţia, potrivit Adevarul.ro.

În analizarea aspectelor descrise, ANPC a constatat faptul că la proba cu vasul etalon deviaţia înregistrată a fost de 0,002 litri – 0,003 litri, în conformitate cu normele metrologice în vigoare. Eroarea tolerată conform legii este de +/-0,5% din volumul măsurat, deci pentru cazul de faţă, la alimentarea a 20 litri, pompa se încadrează în limitele legale.

ANPC recomandă operatorilor economici care comercializează carburanţi, cât şi instituţiilor responsabile cu omologarea /acreditarea metrologică să informeze proactiv consumatorii în ceea ce priveşte testarea corectitudinii debitării pompelor doar cu vasul etalon ce indică valoarea măsurată, pe când indicaţiile de la bordul maşinii sunt valori estimative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *