Skip to content
Puterea Știrilor Video

OMV nu trebuie să plătească pe taxa de solidaritate, susține expertul în energie Dian Popescu: „Austriecii au dreptate”

omv petrom

OMV nu trebuie să plătească pe taxa de solidaritate, susține expertul în energie Dian Popescu, într-o intervenție la „Puterea Știrilor”. El acuză autoritățile române că, „din prostie sau din rea voință”, au redactat Ordonanța astfel încât compania austriacă OMV să fie scutită de această taxă.

”OMV nu trebuie să plătească pe taxa de solidaritate, așa cum a fost scris de Guvern. Au dreptate, adică mie îmi place să fiu corect, ca să înțeleagă și telespectatorii dumneavoastră, să înțeleagă un singur lucru, au trecut în ordonanță coduurile CAEN care sunt codurile exploatării de petrol și de gaze. Ei veniturile nu le au din exploatare, ci dintr-un sistem integrat, gazele le transformă în energie electrică, o parte din ele, și le vând, o parte din gaze sunt depozitate și în depozitele de gaze, iar petrolul este transformat în benzină, motorină, kerosen și alte produse din industria petrochimică și rafinării și profiturile vin de acolo.

Dacă nu treceai codurile CAEN, din prostie, din rea voință sau din trădare, că nu poți să îmi spui mie că Ministerul Energiei nu a știut că veniturile nu sunt din exploatare, ci din sistemul integrat de vânzare finala a produselor, mă înșel. Și dacă nu au știut înseamnă că trebuia să plece de mult, și să plătească pentru toți acești ani”, susținea expertul în energie, Dian Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *