Skip to content
Economie Societate

OMV Petrom anunţă schimbări în Consiliul de Supraveghere

OMV Petrom a anunţat marţi numirea lui Thomas Gangl ca membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al companiei, precum şi ca vicepreşedinte al Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare, ca urmare a renunţării lui Manfred Leitner la mandatul în funcţiile menţionate.

În conformitate cu prevederile art. 1537 aliniatul (1) din Legea societăţilor nr. 31/1990 şi ale art. 17.4 din Actul Constitutiv al OMV Petrom, Thomas Gangl a fost numit membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere şi Vicepreşedinte al Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare al OMV Petrom, începând cu data de 1 iulie 2019 şi până la următoarea Adunare Generală a Acţionarilor”, arată un comunicat transmis marţi de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Thomas Gangl a absolvit studii de inginerie mecanică la Universitatea Tehnică din Viena şi de asemenea inginerie mecanică la Universitatea Salford (Manchester). Şi-a început cariera la OMV în 1998 în calitate de inginer de procese în cadrul Rafinăriei Schwechat unde a deţinut mai multe poziţii de conducere de-a lungul anilor. Din anul 2016, Thomas Gangl a ocupat poziţia de Vicepreşedinte Senior al Unităţii de Afaceri Rafinare & Petrochimie, fiind responsabil de toate cele trei rafinării ale OMV. Începând cu 1 iulie 2019, Thomas Gangl va deveni membru al Directoratului OMV Aktiengesellschaft, responsabil de Operaţiunile de Rafinare & Petrochimie, informează news.ro.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 58,3 milioane bep în 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică deînaltă eficienţă de 860 MW.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom.

Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,639% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,998%, iar 18,352% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *