Skip to content
Economie Societate

OMV Petrom, cea mai mare donație din România. Ce sponsorizează

OMV Petrom a anunțat vineri că va sponsoriza cu o sumă record, de 10 milioane de euro, proiectul Asociației Dăruiește Viață pentru construcția primului spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.

Costul construcției este estimat la 16 milioane de euro, iar cel al achiziționării de echipamente la 10 milioane de euro.

În afara OMV Petrom, până în prezent, peste 1.700 de companii și peste 250.000 de donatori persoane fizice s-au alăturat proiectului, contribuind cu peste 15 milioane de euro, arată Profit.ro.

Cred că e cea mai mare sumă donată în România. Sperăm ca nu numai alte companii private să continue să doneze, dar și statul român să ia exemplu”, a declarat unul dintre fondatorii Asociației Dăruiește Viață, Oana Gheorghiu.

Aceasta a recunoscut că în momentul în care a fost contactată de OMV Petrom în vederea sponsorizării acestui proiect și avansată suma de 10 milioane, prima întrebarea care i-a trecut prin minte a fost: ”10 milioane de lei?”

Din cele 10 milioane de euro, 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru achiziția de echipamente medicale necesare pentru diagnosticarea și tratarea cancerului la copii: un aparat de radioterapie, un aparat CT (computer-tomograf) și echipamente pentru blocul operator precum și pentru training-ul personalului medical și auxiliar al spitalului.

Restul de 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru lucrări de instalații sanitare și electrice și amenajări interioare.

Anul trecut, în stațiile OMV și Petrom din țară s-au strâns peste 50.000 de euro prin donațiile de la clienți, Campania va continua și în următorii 2 ani, astfel încât, orice client al stațiilor OMV și Petrom să poată contribui, în continuare, la finalizarea spitalului.

Oana Gheorghiu a precizat că cele 10 milioane vor fi alocate refacerii centralei termice atât pentru noul spital, cât și pentru vechiul spital Marie Curie, în incinta căruia va fi construit.

În plus, vom lega spitalul nou și vechi de o școală și vom face training medical, tot datorită sumei de la OMV Petrom”, a adăugat fondatorul Asociației Dăruiește Viață.

Suntem foarte mândri să contribuim la construirea primului spital de oncologie pediatrică din România. Fiecare copil merită o șansă la viață și am fost cu adevărat impresionată de numărul mare de români care sprijină acest spital cu donații. Există cauze care pot părea imposibil de realizat și e nevoie de mult curaj pentru a porni la drum. Dar, când acestea sunt importante pentru un număr mare de oameni, visul va deveni realitate”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Am pornit acest proiect de la zero, dar cu încredere că românii pot să-și ia viața în mâini și să-și construiască singuri un spital, pentru copiii bolnavi de cancer. Am construit proiectul cărămidă cu cărămidă, datorită sprijinului extraordinar al oamenilor care au trimis SMS-uri și au donat online, precum și datorită companiilor care ne-au sponsorizat. Fiecare contribuție, oricât de mică, ne-a ajutat să mergem înainte și să ajungem în acest moment în care să obținem acest sprijin masiv al OMV Petrom. Este cu siguranță cea mai mare sponsorizare primită de Dăruiește Viață pentru spitalul oncologic pentru copii și ea ne ajută să încheiem proiectul conform calendarului stabilit”, a afirmat celălalt fondator a Asociației Dăruiește Viața, Carmen Uscatu.

Spitalul de Oncologie si Radioterapie Pediatrică va fi primul spital specializat în oncologie pediatrică din România și va funcționa în incinta spitalului Marie Curie din București.

Pacienții vor avea acces la toate specialitățile pediatrice necesare pentru tratarea holistica a copiilor bolnavi de cancer (chirurgie, ortopedie, cardiologie, neurochirurgie, ORL etc).

Noul spital va putea asigura tratarea, în fiecare an, a peste 300 de copii cu cancer, dar și efectuarea a peste 9.600 de intervenții chirurgicale oncologice și non-oncologice.

Asociația Dăruiește Viață a demarat în 2017 proiectul de construcție a spitalului, bazându-se pe fonduri private (donații de la persoane fizice și companii).

În 2018, au început lucrările de construcție. Proiectul va continua cu partea de instalații, design interior precum și cu achiziția de echipamente speciale și pregătirea personalului.

Spitalul va avea 6 etaje și o suprafață totală de 12.000 de metri pătrați, cu un nou bloc operator, cu 7 săli de operații, secții de chirurgie, neurochirurgie, oncologie, hemato-oncologie și terapie intensivă.

Asociația Dăruiește Viață și-a propus ca spitalul să fie dat in folosință în 2020. El va funcționa ca spital public, în cadrul Spitalului Marie Curie, dar după proceduri medicale și de management specifice unităților similare din Occident.

Se estimează că în România sunt 5000 de copii bolnavi de cancer și în fiecare an, alți 500 de copii sunt diagnosticați cu această boală.

Mai mult de jumătate dintre aceștia sunt tratați în București, în cele două centre existente (Marie Curie și IOB), care nu pot răspunde în totalitate nevoilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *