Skip to content
Politică

OMV reduce din personal. Care este motivul

OMV reduce din personal. Care este motivul?

Mai precis, OMV Petrom va încerca să limiteze costurile operaționale prin implementarea unor serii de măsuri care vor duce la reduceri de personal, informează b1.ro. 

„În contextul curent de piaţă, cu un preţ nefavorabil al ţiţeiului care se estimează să persiste pentru o perioadă mai îndelungată, compania a anunţat o serie de măsuri care urmăresc limitarea cheltuielilor de capital şi reducerea costurilor operaţionale. O serie de proiecte au fost amânate sau anulate şi, prin urmare, în contextul menţionat, este necesară o analiză pentru adaptarea organizaţiei la nevoile curente de business”, susţin oficialii OMV Petrom.

Se pare că printre deciziile pe care Petrom le va lua se enumeră și reducerea numărului de salariați. Aceștia au anunțat că nu va fi o reducere semnificativă, ci una calitativă.

„Însă nu se poate vorbi de un obiectiv numeric, ci de unul calitativ, respectiv rezilienţa companiei într-un mediu de piaţă nefavorabil, menţinând totodată deschise opţiunile pentru revenire, în cazul îmbunătăţirii contextului de preţ. În cazul în care vor avea loc disponibilizări, acestea se vor face în conformitate cu legislaţia muncii şi în acord cu reprezentanţii sindicatelor, precum şi cu măsuri adecvate pentru protecţia socială a persoanelor disponibilizate (inclusiv compensaţii financiare)”, mai transmis reprezentanții OMV Petrom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *