Skip to content
Politică Societate

ONG-ul lui Cumpănașu, parteneriat cu CJ Neamț condus de Arsene (PSD) pentru un proiect din fonduri europene. Cumpănașu a devenit cunoscut pentru relația privilegiată cu statul

facebook alexandru cumpanasu

Consiliul Județean Neamț face un parteneriat cu organizația neguvernamentală fondată de Alexandru Cumpănașu, Asociația pentru Implementarea Democrației, într-un proiect finanțat din fonduri europene.

Totul a început în 9 ianuarie, când CJ Neamț, condus de Ionel Arsene din PSD, a inițiat un proces de selecție a unui partener pentru realizarea unui proiect din fonduri europene, prin care să simplifice relația instituției cu cetățenii, dar și să eficientizeze activitatea internă.

Ei, bine, la opt zile distanță era anunțat și partenerul, Asociația pentru implementarea Democrației. Organizația fondată de Alexandru Cumpănașu este singura care a depus dosar de participare, scrie b1.ro.

Alexandru Cumpănașu reprezintă una dintre cele mai controversate figuri din spațiul public și, mai mult decât atât, el ar fi fost pus sub acuzare pentru fraudarea fondurilor europene, în finalul anului trecut.

Notorietatea sa a cunoscut o amploare fără precedent după cazul Caracal, în condițiile în care Alexandru Cumpănașu este unchiul Alexandrei Măceșanu, una dintre fetele ucise și răpite de Gheorghe Dincă.

Alexandru Cumpănașu s-a remarcat de-a lungul timpului printr-o relație privilegiată cu statul

În anul 2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, Ministerul Culturii aloca un milion de lei pentru un proiect realizat de ONG-ul lui Cumpănașu, pe numele său Asociația pentru Implementarea Democrației. Proiectul a inclus şi o emisiune difuzată la România TV, după cum a dezvăluit g4media.ro.

Totuși, aceasta nu era pentru prima oară când Alexandru Cumpănașu primea fonduri de la bugetul de stat pentru derularea proiectelor sale. Publicația Podul.ro arată că Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, condusă de Alexandru Cumpănașu, a primit în 2009 de la Ministerul de Interne suma de 3.788.008,10 lei (peste 900.000 de euro) cu destinaţia „Dezvoltarea si consolidarea Centrului National de Integritate”.

Abia în anul 2016, Curtea de Conturi scotea la iveală că Ministerul de Interne, pe vremea când era condus de Gabriel Oprea, i-a dat Asociației pentru Implementarea Democrației un imobil în folosință gratuit, pentru care Ministerul a plătit inclusiv cheltuielile de întreținere, deși contractul încheiat cu organizația neguvernamentală nu prevede acest lucru, potrivit g4media.ro.

Un alt moment controversat cu Alexandru Cumpănașu protagonist a avut loc în noiembrie 2016, pe când acesta modera o emisiune la Realitatea TV. Invitatul său de la acea vreme era nimeni altul decât Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București, care milita pentru o revitalizare a relațiilor româno-ruse.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *