Skip to content
Social Societate

ONG-urile verificate de ANAF cum cheltuie banii proveniți din donații

ANAF vrea să verifice modul în care ONG-urile cheltuiesc banii proveniţi din donaţii. Iar pentru asta le cere organizațiilor să se înscrie în baza de date a FISC-ului şi să depună declaraţii fiscale.

ANAF a comunicat acest lucru în urmă cu puțin timp. Se va înființa un registru al entităților și unităților. Vor trebui, atât fundațiile, cât și ONG-urile, să depună o cerere pe site-ul ANAF. Fiecare unitate sau entitate de cult va trebui să respecte și niște condiții pentru a se înscrie în acest registru.

Dacă desfășoară activitate în domeniul pentru care a fost constituită, dacă a îndeplinit toate obligațiile fiscale declarative, dacă nu are obligații fiscale restante sau dacă a depus situații financiare anuale.

Doar în aceste condiții se pot înscrie ONG-urile și fundațiile. Se va face acest lucru online, se va completa o cerere, iar împreună cu cererea, entitatea respectivă va depune și certificatele de atestare fiscală. Astfel, această entitate e înregistrată ca plătitor de impozite și taxe locale, scrie antena3.ro.

Cei din ANAF vor să afle cine sunt ONG-urile, ce fundații sunt în România, de la cine primesc donații și vor să vadă și cum cheltuiesc acești bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *