Skip to content
Politică

Onţanu a plecat de la primărie, lăsând în urmă afaceri imobiliare încurcate. Legătura cu un dosar penal greu

Neculai Onţanu a plecat de la primărie, lăsând în urmă afaceri imobiliare încurcate. Vedeţi mai jos legătura dintre fostul edil şi un dosar penal cu greutate.

În anul 2012, presa a scris că Nicolae Dumitru (zis Nicu Niro, după grupul de firme cu același nume pe care îl controlează) a devenit oficial unul dintre oamenii de afaceri care sprijină partidul fondat de Gabriel Oprea – Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR).

Una dintre proprietățile de lux ale grupului de firme Niro, care are proprietăți de 680 de milioane de euro, este clădirea de pe strada Dumbrava Roșie, numărul 4. Aici este sediul UNPR București, filială condusă de primarul Neculai Onțanu, aflat în arest preventiv pentru că ar fi luat, conform Direcției Naționale Anticorupție, o mită de aproape 1,5 milioane de euro pentru a-l ajuta pe Cristi Borcea într-o afacere imobiliară, relatează Cetăţeanul.net.

Numai că această clădire face parte din patrimoniul imobiliar al Niro Investment, una dintre firmele din grupul de afaceri al lui Dumitru Nicolae SA.

Tot în presă s-a scris apoi că Nicolae Dumitru ar fi ajuns apoi,  secretar general adjunct al UNPR, partidul condus de Gabriel Oprea. Omul de afaceri a fost reţinut de DNA pentru trafic de influenţă şi spălare de bani în Dosarul Microsoft, în care a fost condamnat cu suspendare la un an și șase luni de închisoare.

Citiţi mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *