Skip to content
Politică

Onțanu stă ca pe ghimpi: procurorii vor 10 ani de închisoare

National

Zi cu emoții pentru fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onțanu. Mai exact, Curtea de Apel Bucureşti ar putea da, în cursul zilei de vineri, sentinţa în dosarul de corupţie în care acesta a fost judecat.

În acest dosar apar şi nepoata şi nepotul fostului Ministru de Interne Gabriel Oprea. Avocaţii fostului primar al Sectorului 2 Neculai Onţanu, acuzat că a luat mită un teren de 1.500 de metri pătraţi, în valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri, au susţinut, luni, la Curtea de Apel Bucureşti că fapta de luare de mită s-a prescris.

Procurorul DNA a arătat însă că în cazul lui Neculai Onţanu trebuie să i se aplice legea penală mai favorabilă, care este noul Cod penal, în timp ce apărătorii acestuia au cerut schimbarea încadrării juridice, în sensul de a se elimina forma agravantă din acuzaţia de luare de mită. „Chiar şi dacă nu se schimbă încadrarea juridică, prescripţia a intervenit cu privire la faptele de corupţie”, a susţinut apărătorul lui Onţanu.

„A fost o acuzaţie că acum 10 ani de zile aş fi primit un teren pentru că aş fi facilitat restituirea unor terenuri. Sunt două minciuni care au fost promovate de atunci. Eu nu am primit niciun metru pătrat de teren de la nimeni, iar restituirea terenului despre care face vorbire Parchetul nu a fost făcută de Primăria Sectorului 2, ci de către Comisia de la Prefectura Bucureşti”, a susţinut, după proces, fostul primar al Sectorului 2, conform adevarul.ro.

Amintim că procurorii au cerut pentru acesta pedeapsa maximă de 10 ani de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *