ONU adaugă Israelul pe lista statelor care comit violenţe împotriva copiilor. Reacţia oficialilor israelieni

Sursa foto: The Times of Israel

Organizaţia Naţiunilor Unite a adăugat Israelul pe lista globală a statelor şi a grupurilor armate care au comis violenţe împotriva copiilor, potrivit reprezentantului ţării la ONU, Gilad Erdan, relatează The Guardian.

Vestea includerii Israelului pe listă vine după opt luni de război în Gaza în care se estimează că peste 13.000 de copii se numără printre cei 36.500 de morţi şi vine la o zi după bombardarea de către forţele israeliene a unei şcoli ONU din centrul Gazei, care a ucis mai mult de 40 de palestinieni, inclusiv copii.

Potrivit oficialilor pentru drepturile omului, şi organizaţia Hamas este nominalizată în raport şi pentru uciderea şi răpirea copiilor în atacul său din 7 octombrie asupra Israelului, în care aproape 1.200 de israelieni au fost ucişi.

Erdan s-a declarat „şocat şi dezgustat” de decizia „ruşinoasă” de a include Israelul pe lista din acest an, care face parte dintr-un raport privind copiii şi conflictul armat care urmează să fie prezentat Consiliului de Securitate al ONU vinerea viitoare.

Raportul include uciderea, mutilarea, abuzul sexual, răpirea sau recrutarea copiilor, refuzul accesului la ajutor şi atacurile vizând şcoli şi spitale.

Raportul este întocmit de reprezentantul special al secretarului general al ONU pentru copii şi conflicte armate, Virginia Gamba.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: