ONU: Aproape 200.000 de persoane din Fâșia Gaza și-au părăsit casele, după atacul Hamas asupra Israelului

Israeli attacks in the Gaza Strip
Sursa foto: whyy.org

Biroul umanitar al Națiunilor Unite a anunțat marți că aproape 200.000 de persoane – aproape o zecime din populație – și-au părăsit casele din Fâșia Gaza, de la începutul ostilităților cu Israel, transmite Reuters.

„Strămutările au escaladat dramatic în Fâșia Gaza, ajungând la peste 187.500 de persoane, de sâmbătă. Majoritatea oamenilor se adăpostesc în școli”, a declarat Jens Laerke, purtătorul de cuvânt al OCHA, într-o ședință de informare la Geneva, spunând că sunt așteptate noi cazuri pe măsură ce confruntările continuă.

Un purtător de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății a declarat că a raportat 13 atacuri asupra unităților de sănătate din Fâșia Gaza din weekend și a spus că proviziile sale medicale stocate acolo au fost deja epuizate.

Operațiunile aeriene israeliene au lovit clădiri rezidențiale, inclusiv blocuri-turn mari, precum și școli și clădiri ale ONU din Gaza, făcând victime civile, a declarat marți șeful Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, citând informații adunate de biroul său.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: