Skip to content
Economie

ONU cere supraimpozitarea companiilor de petrol și gaze: Este imoral să facă profituri record

caucasustimes.com

Unul dintre cei mai importanți oameni de pe planetă trimite statele lumii să ia bani de la companiile din energie. Secretarul General al ONU a lansat un apel către guvernele lumii prin care a cerut să fie impozitate mai mult companiile de petrol şi gaze.

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, susţine că firmele respective au făcut profituri uriaşe anul acesta şi trebuie să contribuie la eforturile globale de ajutorare a celor vulnerabili. Altfel, spune el, oamenii vor sărăci în continuare, în timp ce investitorii se vor îmbogăţi şi mai mult, scrie antena3.ro.

Este imoral pentru companiile de petrol și gaze să obțină profituri record din această criză energetică, pe spatele celor mai săraci oameni și comunități, cu un cost masiv pentru climă. Profiturile combinate ale celor mai mari companii energetice în primul trimestru al acestui an se apropie de 100 de miliarde de dolari.

Îndemn toate guvernele să impoziteze aceste profituri excesive și să folosească fondurile pentru a sprijini cei mai vulnerabili oameni în aceste vremuri dificile. Și îndemn oamenii de pretutindeni să trimită un mesaj clar industriei de combustibili fosili și finanțatorilor lor: această lăcomie grotescă îi pedepsește pe cei mai săraci și mai vulnerabili oameni, în timp ce distruge singura noastră casă comună, planeta.”, a declarat Antonio Guterres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *