ONU: Numărul copiilor uciși în 4 luni de război Israel-Hamas, mai mare decât în 4 ani de conflicte în întreaga lume

Nord Gaza
Sursa foto: Twitter /TIMES OF GAZA

În 4 luni de război în Fâșia Gaza au fost ucişi mai mulţi copii decât în 4 ani de conflicte în întreaga lume. Semnalul de alarmă este tras de comisarul general al agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni care a citat date ale Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza, condus de Hamas. Între timp, armata israeliană anunță că a început un „proiect-pilot” pentru intrarea de ajutoare direct în nordul Fâşiei.

Peste 12.000 de copii au fost ucişi în conflictele din întreaga lume între 2019 şi 2022

Comisarul general al agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) a atras atenţia asupra numărului mare de decese în rândul copiilor în Fâşia Gaza în contextul războiului cu Israelul.

„Numărul copiilor ucişi în doar patru luni în Gaza este mai mare decât numărul copiilor ucişi în patru ani în toate conflictele din întreaga lume”, a scris Philippe Lazzarini pe X, denunţând un „război împotriva copiilor”.

Mesajul său face referire la datele ONU, conform cărora peste 12.000 de copii au fost ucişi în conflictele din întreaga lume între 2019 şi 2022.

El a comparat aceste cifre cu rapoartele Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza, condus de Hamas, care indică faptul că peste 12.300 de copii au murit pe teritoriul palestinian între octombrie anul trecut şi sfârşitul lunii februarie.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: