Skip to content
București

Opera Comică pentru Copii anunță o nouă producție

laurentiupintoi.rronline.ro

O nouă producție va avea reprezentația, sâmbătă, 8 aprilie, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii. Va fi pusă în scenă piesa de balet contemporan „Pinocchio”, inspirată din nuvela cu același titlu, scrisă de Carlo Collodi.

În centrul acțiunii se află un băiețel pe nume Pinocchio, care a văzut lumina zilei în împrejurări impresionante. Un tâmplar bătrân, pe nume Geppetto, s-a apucat să sculpteze o marionetă în forma unui băiețel. Zâna Albastră i-a suflat viață și astfel, după multe pozne și întâmplări cu tâlc, Pinocchio a devenit un băiat harnic și cuminte, iar Geppeto, un tată fericit.

Coregrafia originală, semnată de Mihai Babușka, este pusă în valoare de scenografia Bogdanei Pascal. Protagoniștii spectacolului vor fi soliștii Andrei Ardeleanu și Alexandru Chiș, care îl vor interpreta pe Pinocchio, iar în rolurile secundare vor juca Tiberiu Pepenică și Ionuț Picincu (Geppetto), Theodora Munteanu și Andreea Vălean (Greierașa Cri-Cri), Cristina Babalâc și Delia Luca (Mama și Zâna Albastră) și alții, alături de Ansamblul de Balet al Operei Comice pentru Copii și cu participarea elevilor Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” din București, potrivit unui comunica trimis marți PSnews.ro.

afis Pinocchio
afis Pinocchio

“Există povești al căror mesaj, în timp, rămâne actual. Este și cazul lui <<Pinocchio>>, care în prezent se dovedește a fi o poveste atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Dacă ne uităm în jurul nostru, vedem multe nasuri pe sus și lungi, multe sfori de păpușari, întâlnim cotoi hoți și vulpi șirete. Sper ca cei mici, care văd spectacolul, să-și amintească des mesajul pe care îl are Pinocchio pentru noi.”, a declarat Mihai Babușka, regizorul și coregraful spectacolului.

Următorele reprezentații vor avea loc duminică, 9 aprilie, de la ora 11:00, iar apoi pe 29-30 aprilie și 5-6 mai.

Biletele sunt disponibile în rețeaua bilete.ro.

La începutul lunii iunie, va avea loc a treia ediție a festivalului “Opera Copiilor”, desfășurat în aer liber, în Parcul Herăstrău și la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”. Tot în această perioadă, Opera Comică pentru Copii organizează a patra ediție a campaniei J.O.C. (Jucăriile Operei Comice), acțiune de colectare a jucăriilor din București, cu scopul de a fi donate de către artiștii OCC copiilor defavorizați de la mai multe școli speciale, centre de plasament și orfelinate.  Bucureștenii care doresc să doneze o jucărie, o pot face venind la sediul instituției (Calea Giulești 16), unde este amplasată o urnă-cadou, disponibilă publicului zilnic, între orele 8:00 și 22:00, de pe 1 până pe 13 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *