Skip to content
Europa

Operațiune fără precedent în Europa: Mai mulți pacienți francezi afectați de infecția cu COVID-19, transportați cu un TGV dotat cu aparatură medicală

Facebook

Cu ajutorul unui transport premieră în Europa, mai mulți pacienți francezi afectați de infectarea cu noul coronavirus, vor fi îmbarcați la bordul unui tren de mare viteză (TGV) dotat cu echipamente speciale medicale, care urmează să-i evacueze din estul Franţei spre spitale din vest, potrivit AFP și Agerpres.

Ministrul sănătăţii francez, Olivier Veran, subliniase la începutul săptămânii că această evacuare constituie o “premieră în Europa”.

" "

Cei 20 de pacienţi grav afectaţi urmează să fie transferaţi la spitale în oraşe din vestul ţării, Angers, Le Mans, Nantes, Roche-sur-Yon.

Reamintim că Franța este al patrulea cel mai afectat stat din Europa, ajungând la data de 26 martie la 25.233 de cazuri de pacienți pozitivi cu COVID-19 și 1.331 de decese, potrivit statisticilor oficiale.

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat că după ce se va sfârși pandemia va investi ”masiv” în sistemul de sănătate din Franța.

“Odată ce această criză se va termina, un plan de investiţii masive (…) va fi pus în aplicare pentru sistemul nostru de sănătate”, a declarat Macron într-o conferinţă de presă.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *