Operaţiune internaţională împotriva traficului de persoane şi exploatării, implicând 39 de ţări, inclusiv România

Sursa foto: pexels

Cel puţin 219 persoane au fost arestate în cadrul unei vaste operaţiuni internaţionale împotriva traficului de persoane în 39 de ţări, ce a dus la destructurarea unor reţele de mare risc implicate în exploatare sexuală, criminalitate şi cerşetorie forţată, a anunţat luni Interpol – transmite France Presse.

În timpul operaţiunii, denumită „Lanţul global”, au fost identificate 1.374 de victime potenţiale, dintre care 153 de copii, a precizat într-un comunicat organizaţia internaţională de poliţie cu sediul la Lyon (sud-estul Franţei).

Operaţiunea, care s-a desfăşurat între 3 şi 9 iunie, a fost condusă de Austria şi coordonată de România, Europol, Frontex şi Interpol. Ea a permis, în special, autorităţilor ungare să aresteze un cuplu suspectat că „şi-a exploatat sexual şase dintre copii şi i-a obligat să cerşească pe străzi”.

În Laos, autorităţile vietnameze au arestat un suspect care a ademenit 14 vietnamezi cu promisiuni de locuri de muncă bine plătite înainte de a-i forţa să creeze conturi online frauduloase pentru escrocherii financiare. Victimelor le-au fost confiscate documentele şi au fost forţate să lucreze între 12 şi 14 ore pe zi.

Interpol anunţă că în urma acestei operaţiuni au fost lansate 276 de noi anchete şi au fost identificaţi 362 de suspecţi.

„Este extrem de dificil să depistezi aceste infracţiuni din cauza absenţei frecvente a martorilor, ceea ce înseamnă că un număr mare de cazuri nu sunt raportate”, a declarat Lars Gerdes, director executiv adjunct responsabil de operaţiuni la Frontex, citat în comunicat.

„Acesta este motivul pentru care cooperarea noastră internaţională este atât de importantă”, a adăugat el.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: